Vizier op volleybal

 

De Topdivisie B dames voor a.s. weekend

VoV, 14-10-2021. 8:27 uur. US Amsterdam ontsnapte in de topper tegen Sliedrecht Sport 2 vorige week aan een 2-3 nederlaag na een 10-14 achterstand. Houdini had het niet beter kunnen doen. Zaterdag is Volley Tilburg in T-Kwadraat de tegenstander. Na teleurstellende resultaten in de aanloop naar het seizoen en twee ontluisterende thuisnederlagen lijkt Volley Tilburg weer op de weg om uit het dal omhoog te klimmen. De 2-3 winst bij Thor duidt op herstel, maar Thor stond wel onderaan. Of Volley Tilburg ook tegen de koploper tekenen van herstel toont? Afwachten en theedrinken is ons advies.

Zaterdag mag Thor het thuis opnemen tegen Ledub, de ploeg die eerder met 0-3 van Tilburg won. Op die uitslagen afgaand kon de ploeg uit Budel zomaar eens blijken te sterk voor Thor te zijn, al is het bij volleybal natuurlijk nooit vooraf al een gelopen race. Maar de cijfers spreken wel erg in het voordeel van de bezoekers.

Activia toonde tegen Keistad dat ze nog steeds op het winnende spoor zitten Negen uit drie is hun score. Tegenstander VCN heeft hetzelfde aantal, dat kan dus een mooi gevecht om handhaving in de top betekenen.

VollinGo had in Doetinchem een voorbeeldige start met een 16-25 zege in de eerste set. Het vervolg was minder en resulteerde in een 3-1 nederlaag. De week ervoor was US in Gouda ook te sterk geweest, het zal dus voor de ploeg uit Gouda hoog tijd worden om weer punten te scoren. Drie keer achter elkaar verliezen doen toppers niet. Spaarnestad dat met 0 punten onderaan staat lijkt de perfecte tegenstander om de winnende draad weer op te pakken, al zal de ploeg uit Haarlem daar heel anders over denken. Geef ze eens ongelijk.

Het zal nog moeten blijken of VoCASA alle ‘schade’ die de ploeg door de corona besmetting, de quarantaine, de mindere mogelijkheden om te trainen en de daaropvolgende 3-0 nederlaag tegen Ledub te boven is. Dat moet dan uit in Amersfoort bij Keistad, dat vorige week uit bij Activia verloor, uit de verf komen.

Sliedrecht Sport 2 leek vorige week het gevecht om de koppositie in Amsterdam te winnen. Totdat US zich op zijn sterkte bezon en in de dying seconds van de strijd op zijn ‘van Gaals’ tot de conclusie kwam “Wij zijn US, wij zijn de sterkste van Amsterdam, en van Noord en Zuid Holland”  En dat vervolgens ook in de praktijk brachten. Tegen Orion treft Sliedrecht een tegenstander die vorige week veerkracht toonde en VollinGo  het nakijken gaf.

Wij houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.