Vizier op volleybal

 

De Topdivisie A dames voor a.s. weekend

VoV, 14-10-2021. 8:21 uur. Veracles moet de weg naar Twente nu wel bijna uit hun hoofd kennen end e TomTom rust gunnen. Na WVC Volley in Wierden, Apollo 8 in Borne reizen ze zaterdag voor de derde keer achter elkaar af naar Twente, dit keer naar Rijssen, voor hun duel met Rivo. Een keer vertrokken ze met de volle buit, één keer was de oogst één puntje.

Rivo zal de dikke nederlaag in Assen tegen Sudosa-Desto voor het oog van volle tribunes in Rijssen willen rechtzetten. En laten zien dat ze in Assen toch wel iets geleerd hebben. Eerder waren ze in de derby met 3-0 te sterk voor WVC, de ploeg waartegen Veracles met 1-3 won. Kan dus best wel een gelijk opgaande strijd worden. Rivo staat 2de met acht punten, Veracles is 6de met zeven punten, maar speelde wel een wedstrijd minder.

Een duel in de onderste regionen van de ranglijst is VC Sneek 2 vs. VC Zwolle 2. Teams bezetten de onderste twee plaatsen, met VC Sneek als voorlaatste met 2 punten. VC Zwolle staat nog op 0 punten. Je zou het een vroeg gevecht om niet de eigenaar van de rode lantaarn te blijven of te worden kunnen noemen. Maar het is nog vroeg in het seizoen, de rode lantaarn hangt nog ‘op stal’

Apollo 8 dames 2 wist vorige week zaterdag thuis de ban te breken en de vurig gehoopte doorbraak tegen Veracles te realiseren. Ze hadden vaker met 2-0 voorgestaan tegen de Groningers en dan toch nog verloren, nu ging het tot en met de vierde set als voorheen, daarna werd het anders.

Zaterdag spelen ze weer tegen Groningers, dan is niet de Groene Hel de plaats van handeling maar de Blauw-gele Arena van Donitas. Met opnieuw een positieve vijfsetter kon de ploeg van Thijs Prins weleens dik tevreden zijn, maar of dat ook voor Donitas geldt?

Natuurlijk staat er in de Topdivisie A ook weer een Twentse derby op het programma. Dat kan ook bijna niet anders met vier teams uit die regio in deze divisie. Deze week is de derby Dynamo Tubbergen vs. WVC Volley. Voor de ploeg uit Wierden is het de derde op rij, na Rivo en Krekkers in de voorgaande weken.

Dynamo kwam vorige week puntloos uit Amsterdam terug, WVC wist tegen Krekkers een puntje in eigen huis te houden. Dat zullen beide ploegen aanstaande zaterdag beter willen doen.

Krekkers gaat zaterdag naar de avonduren met hun thuisduel tegen Sudosa-Desto. Eredivisietijd zullen we maar zeggen, maar of de ploeg daar nu al een voorschot op neemt betwijfelen we. Krekkers krijgt overigens wel waar voor hun contributie met de drie vijfsetters die ze tot nu al speelden.

Na een zwakke start heeft Sudosa-Desto de 2 wedstrijden met de volle buit afgesloten. Zaterdag opnieuw of weer een vijfsetter? Dan wordt het wel een latertje. Wie er dan nog zin heeft aan een van die fabuleuze Krekkers gehaktballen in de kantine moet nog maar blijken.  Afwachten dus maar.

Koploper Alterno krijgt de tweede selectie van US Amsterdam op bezoek in Apeldoorn. Zij hebben het dubbele aantal punten ten opzichte van de bezoekers, en dat zullen binnen de lijnen ook willen laten zien.  US 2 zal na de vijfsetter tegen Krekkers en de winst tegen Dynamo Tubbergen met redelijk veel zelfvertrouwen naar Apeldoorn afreizen, maar of zelfvertrouwen voldoende is om ook punten mee te nemen?

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.