Vizier op volleybal

 

Eredivisiedebutanten (v) voor lastige uitduels

VoV, 14-10-2021. 8:13 uur. Gisteravond haalden Set-Up ’65 en Regio Zwolle Volleybal hun eerder uitgestelde wedstrijd in, al was het wel zo gepland dat Set-Up deze keer het thuisvoordeel had. Voor nadere bijzonderheden en de afloop van dat duel (2-3 voor Zwolle) verwijzen we u naar het separaat gepubliceerde verslag.

  • 20:00 uur Apollo 8 vs. Regio Zwolle Volleybal
  • 20:00 uur Set-Up ’65 vs. Dynamo Apeldoorn

Zaterdag komen beide teams weer in actie. Zwolle heeft dan de lastige uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Apollo 8 in de agenda staan en Set-Up krijgt debutant SV Dynamo uit Apeldoorn op bezoek. De in de Eredivisie debuterende gasten speelden afgelopen weekend tegen Team 22, dat aanstaand weekend geen competitieverplichting heeft, en leden een 0-3 nederlaag. Net als Set-Up ’65 zullen zij er alles aan doen om in dit duel punten te pakken.

  • 20:30 uur Sliedrecht Sport vs. VV Utrecht.

Landskampioen Sliedrecht Sport is gastheer voor VV Utrecht, dat dit seizoen nog niet wist te winnen. VCN en Apollo 8 waren te sterk voor hen. Sliedrecht heeft al twee zeges op naam, beide keren ging het hun niet echt gemakkelijk af. Thuis tegen Sneek was het een paar sets op het nippertje en in Vroomshoop tegen Eurosped was er meer weerstand dan vooraf wellicht door de bezoekers was verwacht.

  • 20:00 uur VC Sneek vs. Voltena.

VC Sneek speelt weer thuis. Tegenstander is Voltena, de derde debutant op Eredivisieniveau. Voltena verloor hun eerste en enige duel tot nu met 2-3 van FAST, tegen die ploeg boekte Sneek afgelopen weekend een afgetekende 3-0 zege. Als we aan deze uitslagen een logische conclusie zouden moeten verbinden, kan dat niet anders zijn dan dat VC Sneek als favoriet aan dat duel gaat beginnen.

  • 20:00 uur VCN Capelle vs. Peelpush

VCN Capelle is nog ongeslagen en zal dat ook thuis tegen Peelpush willen blijven. Hun uitzege bij Zwolle kreeg pas handen en voeten vanaf zo ongeveer het midden van de tweede set. Via twee gewonnen sets met twee punten verschil en een dikke winst in de vierde set pakten zij voor de tweede keer dit seizoen de volle buit. Hun gasten uit Meijel mochten vorige week voor het eerst dit seizoen hun toklied laten horen, bij een herhaling zullen ze de stembanden niet sparen.

  • Zondag 17-10, 15:30 uur, FAST vs. Eurosped.

Na de wedstrijden tegen twee lastige tegenstanders, de teams die vorig seizoen in de play offs stonden, kan Eurosped nu gaan denken aan het sprokkelen van punten. Eurosped was tevreden met het getoonde niveau, ook al leverde dat even tegen Apollo 8 en Sliedrecht Sport maar twee keer een gewonnen setje en geen punten op.

Voor de eerste keer moet dat gebeuren tegen FAST, dat aanstaande zondag na eerdere uitwedstrijden tegen Voltena en VC Sneek, voor het eerst dit seizoen thuisvoordeel heeft. Uit tegen Sneek was wel een tegenvaller voor FAST, nadat ze de week ervoor nog zo verrassend na 2-0 achter er nog met de zege vandoor gingen.

We gaan u op de hoogte houden hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.