Vizier op volleybal

 

De tweede ronde in de Eredivisie mannen

VoV, 12-10-2018. 6:26 uur. Draisma Dynamo is zaterdag als eerste aan de beurt bij de tweede ronde van de Eredivisie bij de mannen. Ze spelen tegen uit TTP en beginnen al om 13:30 uur.  Afgelopen zaterdag was het niveau in de topper tegen  Achterhoek Orion nogal wisselend. Dynamo coach Strikwerda vond het een slechte wedstrijd, van beide kanten. “Er werden zoveel rallypunten direct gescoord. Ook was er sprake van matig side – out spel. Met name in de eerste twee sets was er van onze kant geen druk. Dit laat zien dat degenen die speelden er niet klaar voor waren. Die weten dat ze de komende weken wat te doen hebben”

Met “Het is duidelijk dat we nog veel te winnen hebben” sloot het verslag op de Dynamo site af, waarbij het even bleef hangen of daar het niveau of het aantal nog te spelen wedstrijden mee werd bedoeld. Er kan in ieder geval zaterdag een begin met dat laatste gemaakt worden, al is het wel zo dat TTP zijn huid in Sliedrecht bij de debutant duur verkocht. Twee setjes en dus één puntje pakten ze mee.

Voor de tweede keer in korte tijd staan SV Land Taurus en Abiant Lycurgus (foto boven) tegenover elkaar. De strijd om de Supercup voor veertien dagen werd met 3-0 in het voordeel van de Groningers beslist. Dan is er al snel een revanche gedachte. Gezien echter het spel- en scoreverloop in die wedstrijd zal Taurus wel een paar tandjes moeten bijschakelen om het de gasten lastig te maken. Lycurgus won vorige week met 3-0 van Advisie / SSS en Taurus leed een 3-1 nederlaag bij debutant VoCASA. Hoe Lycurgus de doordeweekse Champions League teleurstelling heeft verwerkt (1-3 verlies) zal zaterdag ook duidelijk worden.

Een forse tegenvaller was de 3-1 nederlaag van Zaanstad bij Coniche Volleybal Zwolle vorige week. Zwolle jubelde, Zaanstad was droevig over het resultaat. Uiteraard.  Zaterdag bestaat de kans op rehabilitatie als ze in eigen huis Advisie / SSS, met de steun van hun ‘Green Army’ op bezoek krijgen. De Barnevelders verloren vorige week redelijk kansloos in Groningen. Met twee verliezers van vorige week tegenover elkaar, die allebei dus nog op nul punten staan, is er dit weekend dus zeker een winnaar.  De glazen bol van de Nevobo denkt dat het een vijfsetter wordt, waarbij de tiebreak naar Zaanstad gaat. Daar valt over te discussiëren lijkt ons.

Achterhoek Orion krijgt voor hun eerste thuiswedstrijd VoCASA Nijmegen op bezoek. Twee winnaars, waarvan er dus één gaat verliezen. Orion behaalde de eerste zege in de topper tegen Dynamo, VoCASA was te sterk voor Taurus. Zou wel eens een erg leuk duel kunnen worden, waarbij de favorietenrol bij de thuisploeg ligt. Nu nog waarmaken.

Sliedrecht Sport en Coniche Volleybal Zwolle zijn speelvrij dit weekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.