Vizier op volleybal

 

Het Topdivisie weekend bij de mannen

VoV, 12-10-2018. 6:16 uur.  In de Topdivisie bij de mannen verdedigt het ongeslagen Inter Rijswijk (3-9) zaterdag thuis tegen CAS-CRM /ZVH (3-6) de koppositie. Naaste belager Webton Hengelo, dat op twee puntjes afstand staat, krijgt debutant Sudosa – Desto in Veldwijk op bezoek. De ploeg uit Assen kreeg afgelopen weekend thuis een behoorlijke tik (0-3 nederlaag) van Rijswijk. Webton roofde in het Hoge Noorden een puntje bij DIO.

Kan CAS-CRM / ZVH zich met een goed resultaat tegen de koploper bovenin handhaven, of moeten ze voorlopig even afhaken? En uiteraard speelt daarbij ook een rol wat NTC-Vastgoed Donitas uit bij HLB van Daal / DS doet. Uit bij van Daal is altijd moeilijk, helemaal als ze de week ervoor uit verloren hebben. De ploeg uit Groningen zit met 6 punten ook in de wachtkamer voor een topnotering na vier wedstrijden. Het wordt voor de top 4 een gevecht om zich op of rond het podium te handhaven, waarbij zo op het eerste gezicht Webton de gemakkelijkste opgave te klaren heeft. Maar schone schijn heeft wel vaker bedrogen.

Dan zijn er ook nog een paar duels van team die zich schuilhouden in het rechter rijtje. Kenders Bouw DIO uit Bedum bijvoorbeeld. Zij staan tweede in dat rijtje en spelen zaterdag in Apeldoorn tegen rode lantaarndrager SV Dynamo II. Wordt dat de stap naar links, of juist niet? Kan Dynamo II de lantaarn aan een andere ploeg afgeven? Aan Reflex Kampen bijvoorbeeld of aan Sudosa – Desto, dat zoals al gezegd in Hengelo speelt.

Reflex kreeg vorige week geen setje mee in Groningen, was er in de derde set met 25-23 wel dichtbij, maar dus net niet dicht genoeg. Tegen Maatwerkers VCN, dat vorige week in eigen huis Volley Tilburg op de nul hield (3-0), is er de gelegenheid om die nederlaag uit het geheugen te spelen.  Dat Volley Tilburg tegen MKB Accountants / VCV wat recht te zeten heeft vanwege die 3-0 nederlaag van vorige week spreekt voor zich.

De stand is nu: Rijswijk 3-9, Webton 3-7, Donitas en CAS-CRM / ZVH 3-6, VCN 3-5, HLB van Daal 3-4, Volley Tilburg 2-3, DIO en VCV 3-3, Reflex 2-2, Sudosa 3-2 en Dynamo II 3-1.

gh @ Vizier op Volleybal.