Vizier op volleybal

 

De VoV-blog #20

VoV, 11-09-2021. 5:35 uur. Met het typen van de kopregel beseffen we ons dat we alweer 20 weken bezig zijn met een blog ter overbrugging van de laatste VoV Top 10 (en meer) van 2020/ 2021 naar de eerste VoV Top 10 (en meer) van 2021/ 2022. Die er waarschijnlijk volgende week weer aan zit te komen. Dan zou je eigenlijk moeten schrijven, alsof het gisteren was, maar dat is dus echt niet zo.

Wat kun je nu toevoegen dat nog niet via de sociale media tot de volgers is gekomen? Misschien wat feitjes van het EK mannen?

Zoals dat Nimir Abdel-Aziz de diagonaal bij het EK is met de meeste gescoorde punten (122) achter zijn naam. Hij scoorde er ook meer dan de Belgische passer loper Sam Deroo, die met 92 punten daar aan kop gaat en (uiteraard) meer dan de mids met de meeste punten. Ofwel na de poulefase is Abdel-Aziz degene die topscorer is van de poulefase.

Passer Loper Bennie Tuinstra is waarschijnlijk degene met de snelste transfer na een transfer. Vaak wisselt een speler/ speelster na één seizoen van club, ook komt het wel voor dat er tijdens de winsterstop een overstap gemaakt wordt. Tuinstra dus niet, die veranderde alweer voordat hij één bal voor zijn nieuwe club had geslagen.

Tuinstra ging van Lycurgus naar Helios Grizzlys Giesen in de Bundesliga, was erg in de nopjes met die transfer en blikte zonnig naar de toekomst in Duitsland.  “Ik ben erg ambitieus en verheug me nu al op het Bundesliga seizoen.  Ik zie uit naar deze sportieve kans en uitdaging en ik heb veel positiefs over de club vernomen. Giesen is voor mij een prima club om me als speler verder te ontwikkelen.”

Al met al misschien toch een beetje voorbarig, het tekenen van dit contract. Want in de afgelopen zomer bleek tijdens de VNL en het EK dat Tuinstra meer in zijn mars heeft dan in eerste instantie aangenomen c.q. dat hetgeen hij in zijn mars heeft sneller tot ontwikkeling komt dan gedacht. Meerdere clubs hadden interesse in deze rijzende ster. Het werd een vlotte overstap naar het Turkse Ziraat Bankasi Ankara, de ploeg waarvoor ook Wouter ter Maat de ballen tegen de vloer slaat.

Nu we het toch over transfers hebben, hadden we al gemeld dat Dagmar Boom aan haar tweede buitenlandse avontuur gaat beginnen. Ze verliet Eurosped voor de Duitse Bundesliga, keerde in Vroomshoop terug en gaat haar (niet geringe) volleybalkwaliteiten nu inzetten bij Jaraco As LvL in de Belgische Eredivisie. Natuurlijk wist u dat al, want helemaal fonkel actueel is het niet, maar we willen het in ieder geval gezegd hebben voor degenen die het nog niet wisten.

De nationale Nevobo beker, de eerste ronde, gaat vandaag van start. En dat is dus dan het eerste voorproefje op de wedstrijden om het ecchie en misschien voor een van de onderstaande deelnemers wel de kortste weg naar Europees volleybal. Of is het gewoon oefenen, dat kan natuurlijk ook nog als het bekertoernooi geen prioriteit heeft.

In de eerste ronde worden door teams uit de 1e en 2e divisie, gecompleteerd met de winnaars van de regionale bekertoernooien van het voorgaande seizoen, onderlinge wedstrijden gespeeld. De beste teams gaan door naar de 2e ronde op 23 oktober, waar de Topdivisieteams ook instappen. Zij gaan dan spelen in drie- of vierkampen.

We hebben de wedstrijden van vandaag onder elkaar gezet, voor het geval u wilt gaan zien hoe uw club ervoor staat.

Bij de dames staan op het programma:

  • Flash Veendam vs. VC Bolsward, VC Grijpskerk vs. DOK, Tjoba vs. Flash Nieuwleusen
  • Trivos vs. Dash, Avior vs. Halley, Longa’59 vs. Gemini, VCV Veenendaal vs. Pegasus
  • Dinto vs. Compaen, Kalinko vs. Zaanstad, Leython DC vs. Inter Rijswijk, PDK vs. Sovoco, VC Roosendaal vs. Volley Meerkerk, Spivo vs. VC Wik,
  • ODI vs. ADC, VCE/ PSV vs. Donki Sjot

En bij de mannen:

  • Side Out vs. Set Up, S.V.I. vs. Veracles,
  • Aetos vs. VC Zwolle, BVC ’73 vs. Bovo, Volga vs. DIOS
  • US vs. RVV, Thor vs. Punch, Next Volley vs. Skunk
  • Volley2B vs. VC Wik, Tupos vs. VC Polaris

Promotie: Matthijs Hasselerharm, speler van Twente ’05 Heren 1, fluit aanstaand seizoen Topdivisie. Je zult maar 23 jaar zijn en dan al in de Topdivisie gaan fluiten. Dat overkomt hem dit jaar. Al sinds zijn jeugd al fluitist en met een grote carrière voor de boeg. Van de regio naar nationaal scheidsrechter, 2e divisie en 1e divisie.

En nu dan gepromoveerd naar de Topdivisie en zoals hij het zelf zegt: “En als ik de kans mag krijgen eredivisie.” Het gaat wel snel maar de Nevobo wil natuurlijk de jeugd de kans geven om hogerop te komen. En om nu te zeggen dat het hem overkomt is natuurlijk ook niet waar. De arbitrage is bij hem in goede handen. We hopen dat hij zich ook dit jaar weer kan en zal bewijzen. Matthijs heeft zijn 1e wedstrijd dicht in de buurt bij Webton Hengelo. Veel succes komend jaar.

FIVB World Tour Apeldoorn (1*). Vandaag gaat het toernooi in Apeldoorn verder met de tweede poulewedstrijd bij de mannen. Alle NL-deelnemers wonnen hun eerste partij en zijn dus zeker van minimaal de KO ronde. Met vier teams rechtstreeks doorstoten naar de kwartfinale zou de Nederlandse overmacht onderstrepen. Maar zover is het nog niet.

Bij de dames staat vandaag als eerste de KO-ronde, de tussenronde voor de kwartfinale op het programma. Met daarin Bekhuis/ Everaert en Tavenier/ van Mill om 12:20 uur. Die proberen zich, net als Priem/ Reinders en Piersma/ Piersma, bij de laatste acht te plaatsen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.