Vizier op volleybal

 

De VoV nieuwsupdate

VoV, 11-09-2019. 13:05 uur. We waren er even niet, waardoor er een aantal nieuwsitems, zeg maar vanaf zondag jongstleden, niet op VoV gepubliceerd werden. Met een beknopt overzicht van het gebeurde halen we dit bij deze in. Uiteraard eerst de Europese Kampioenschappen.

  • Servië verdedigde de titel met succes, ze wonnen een thriller nipt met 3-2 van Turkije en in casseerden een bonus van 400.000 euro. Tijana Boskovic werd de MVP van het EK. Paola Egonu van Italië de topscorer van het toernooi.
  • Italië pakte het brons via een 3-0 zege op Polen.
  • Op de CEV Ranking per 09-09-2019 is Italië Nederland voorbij gegaan. Nederland is nu derde, Servië blijft eerste en Turkije is opgeschoven naar de vierde plaats.

Over de Oranje teams is nog te melden

  • Oranje vertrekt vandaag zonder Robin de Kruijf en Nika Daalderop maar met Eline Timmerman en Nicole Oude Luttikhuis naar Japan voor de World Cup. In een Robin Round competitie speelt Oranje daar 11 wedstrijden in de periode van 14 t/m 29 september.
  • Afgelopen weekend oefenden de Oranje mannen twee keer tegen België. Beide landen wonnen één keer met 3-1. Het waren voor Oranje de laatste oefenwedstrijden voor begin van het EK in eigen land. Nederland begint het EK vrijdag om 20:00 uur tegen Montenegro.
  • Bij de EK selectie van de Oranje mannen is Michael Parkinson na een blessure weer van de partij. Hij neemt de plaats in van Twan Wiltenburg.

FIVB World Tour Finals Rome. Een kwestie van op het juiste moment pieken, lijkt de zege van de Duitse dames Ludwig / Kozuch te zijn. De vijfde plaats in Wenen was tot Rome het beste resultaat geweest internationaal in 2019. In Rome stonden ze op de hoogste trede van het podium. Bij de mannen stonden de bekende namen van het WK op het schavotje.

  • Bij de dames won het Duitse duo Ludwig / Kozuch de gouden plak in Rome en als beloning was er tevens 1.200 rankingpunten en 40.000 dollar. Tweede werd het Braziliaanse duo Agatha / Duda en derde werden hun landgenotes Ana Patricia / Rebecca, die steeds 120 ranking punten en 8.000 en18.000 dollar minder kregen dan de nummer één.
  • Bij de mannen leverde de replay van de WK finale opnieuw een zege op voor het Russische duo Krasilnikov / Stoyanovskiy tegen Thole / Wickler uit Duitsland. Derde werden de Noren Mol / Serum. De mannen kregen als prijs dezelfde beloning als de dames.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  CEV.