Vizier op volleybal

 

Eerste ronde nationaal bekertoernooi (v)

VoV, 12-09-2019. 3:40 uur.  Voordat het seizoen 2019 / 2020 voor de Topdivisie en lager op 21 september aanstaande in alle hevigheid losbarst wordt er eerst een begin gemaakt met het toernooi om de Nevobo beker. De voorronde is inmiddels geweest en een aantal teams heeft de eerste stap richting mogelijk Europees volleybal gezet. Voordat de strijd om de punten dus weer gaat beginnen spelen de deelnemende teams eerst om een plaats in de vervolgronde van het bekertoernooi.

Die eerste ronde bestaat in de regel uit vierkampen voor teams tot en met de Eerste Divisie, die zich daarvoor uiteraard wel moeten hebben ingeschreven. De indeling is in principe regionaal. Een team uit Limburg zal dus niet snel naar Groningen hoeven te reizen. Verder doen regionale bekerwinnaars zoals bijvoorbeeld Krekkers Dames2 en Sovoco  ook mee.

In poule A zijn ingedeeld VC Bolsward, CSV, Dok en Emmen ’95. De wedstrijden worden gespeeld in De Middelzee in Bolsward. De vierkamp wordt om 13:00 uur aangefloten. Vier teams uit de Tweede Divisie A  nemen alvast een voorproefje op het seizoen.

Poule B  wordt gevormd door de teams SVI, Tjoba, Olhaco en Veracles, dat afgelopen weekend in de voorronde met 0-3 te sterk was voor De Bevers.  De eerste ronde wordt er in ’t Trasselt te Hoogeveen gespeeld, daar wordt om 15:30 uur begonnen. Eerste Divisionist Veracles is hier toch wel favoriet voor de volgende ronde, gezien de indeling met drie Tweede Divisie teams.

Poule C is het domein van DeVoKo, Krekkers Dames 2, WVC Volley Wierden en Pegasus. De spiksplinternieuwe Dorper Esch is gastheer. Pegasus plaatste zich vorige week via een zege op VCV Varsseveld voor deze eerste ronde. In Denekamp beginnen ze om 14:00 uur. Of Pegasus ook deze drie teams kan verslaan? WVC Volley is als Eerste Divisionist de eerste kanshebber op de volgende ronde

Poule D wordt gespeeld in de Haambrink in Maria Parochie. Daar ontvangt Krekkers de buren van Dynamo Tubbergen en Tornado Geesteren. Als vierde is Trivos van de partij in deze vierkamp. Als u er vanaf het begin bij wilt zijn, moet u om 13:00 uur op de tribune zitten. Meteen een derby in de Haambrink.

Poule E wordt gespeeld in de Meerwaarde in Barneveld. SSS, Rivo, Rosstars en Spaarnestad zijn daar te gast. Om 13:00 uur wordt voor de eerste opslag gefloten. Drie keer Tweede Divisie en één keer Eerste Divisie (Rosstars). Spaarnestad had zich via een 3-0 zege op Taurus geplaatst.

Poule F  wordt gevormd door Irene, Zaanstad, Armixtos en Ledub. Zij spelen in de Kees Boekehal  tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. Om 13:30 wordt er voor het eerst geserveerd. Om 16:30 spelen Zaanstad en Ledub tegen elkaar, hetgeen weleens de dagfinale zou kunnen zijn.

Poule G bestaat uit Kalinko, Next Volley, HLB van Daal / DS en SOMAS / Activia. De Houtrust Sporthal in Den Haag is het strijdtoneel voor de duels. HLB van Daal / DS had vijf sets nodig om de voorronde tegen VC Olympia te overleven, SOMAS / Activia versloeg Spivo in dezelfde voorronde met 3-1. Om 15:30 uur staan de eerste wedstrijden op het programma

Poule H wordt gevormd door Sovoco, VC Wik, Ledub Dames 2 en Voleco. Gespeeld wordt er in de Zuiderpoort in Budel. Vanaf 13:30 uur.

En als laatste poule I, waarin AVV Keistad, NVC, Halley en Leython het duel met elkaar aangaan voor een plaats in de volgende ronde. Gespeeld wordt er in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Halley plaatste zich via een 3-1 zege op Lutheria en Leython was met 3-0 te sterk voor VTC Woerden in de vorige week gespeelde voorronde.

Voor de teams die de eerste ronde niet als mooie oefensessies beschouwen is het dus zo dat er vanaf aanstaande zaterdag weer om het echie gaat. Nog niet om competitiepunten, maar wel om de kortste weg naar Europees volleybal.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.