Vizier op volleybal

 

Eerste ronde nationaal bekertoernooi (m)

VoV, 12-09-2019.  3:58 uur.  In feite is het bekertoernooi bij de mannen, net als bij de dames, al begonnen. Compaen beet op 5 september doordeweeks al het spits af en plaatste zich voor de eerste ronde. Datzelfde lukt vorige week Sudosa – Desto, Renswouw en VC Sneek. Zij wisten de voorronde ook te overleven en gaan zaterdag vol frisse moed verder in het toernooi, waarin nu nog de ploegen die lager dan de Topdivisie spelen, uitkomen. In de eerste ronde op 14 september zijn de teams ingedeeld in poules van vier, spelen dus een vierkamp.

In poule A spelen Vovem ’90, Olhaco, Sudosa – Desto en Renswouw. De vierkamp wordt afgewerkt in de Bosbadhal te Emmeloord. Sudosa – Desto en Olhaco spelen in de Eerste Divisie, Vovem is Derde Divisionist en Renswouw komt in de Tweede Divisie uit. De eerste wedstrijden beginnen om 14:00 uur.

Poule B wordt gevormd door de teams van Hevoc ’89, BVC ’73, Side Out en Apollo 8 uit Borne. Er wordt gespeeld in ’t Onderschoer te Barchem.

Poule C is het domein van Set – Up IJsselmuiden, HHB Coaching / CSV, Madjoe en Compaen, dat zich via de voorronde naar ‘het hoofdtoernooi’ sloeg. De Drecht in Enkhuizen is de plek waar om een ticket voor de volgende ronde wordt gespeeld.

In poule D wordt gespeeld door Bovo, VC Limac, VCV Veenendaal en Skunk. In de Andreashal in Maasbracht beginnen ze al om 12:45 uur. De Sportzaal te Linne is als we het goed in het Nevobo programma zien de plek waar de laatste wedstrijd om 18:45 uur wordt gespeeld. Dat is wel zo’n 5,5 kilometer verderop.

Poule E bestaat uit SV Dynamo Apeldoorn H3, VV Amsterdam, Spaarnestad en VC Sneek. Zij treffen elkaar in de Blauwwit Sporthal in Amsterdam, waar ze pas om 17:30 uur aan de vierkamp beginnen.

Poule F kent VC Zwolle, PDK Huizen, EVV en Servia als deelnemers. Sporthal Helsdingen in Vianen is de plaats van handeling, daar wordt om de punten voor deelname aan de volgende ronde gestreden.

Poule G bestaat uit de teams RVV, Next Volley Heren 2, VTC Woerden en SVI. De vierkamp vindt plaats in de Thijs van de Polshal in Woerden. Om 12:30 uur klinken de eerste fluitsignalen.

In poule H gaan ze in de Sporthogeschool te Eindhoven spelen. Deelnemers daar zijn Vives, VCE / PSV, Next Volley Heren 1 en VC Wik. Begonnen wordt er om 15:30 uur.

Poule I wordt afgewerkt in De Vliethorst in Voorschoten. In de vierkamp daar treffen zich Gemini Kangeroes, Punch, VV Utrecht en Velo.  VVU speelt als eerste tegen Velo en de andere partij in deze poule begint ook om 15:30 uur.

Voor de teams die de eerste ronde niet als mooie door de Nevobo georganiseerde oefensessies beschouwen is het dus vanaf zaterdag weer menens. Nog niet om competitiepunten, maar wel om de kortste weg naar Europese glorie. Het is de stip aan de horizon waar de teams naar toe willen. Om er te komen moet wel de eerste stap gezet worden, dus de eerste ronde overleven.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.