Vizier op volleybal

 

Rochelle Wopereis al terug uit Finland

VoV, 12-09-2019. 4:05 uur.  Spelverdeelster Rochelle Wopereis (24) vertrok zo half augustus na een vierjarig verblijf bij Eurosped naar LP Kangasala in Finland, waar ze een contract voor één jaar had getekend. Nadat ze eerder een buitenlands avontuur in de Bundesliga afhield vanwege haar studie was nu de tijd aangebroken om als volleybalprof aan de slag te gaan. Haar keuze viel op LP Kangasala, waar ze op zoek waren naar een spelverdeelster met haar kwaliteiten.

Maar het verblijf in Finland was van korte duur. Al na ongeveer een maand werd haar contract tot haar eigen grote verbazing ontbonden en zat ze zo vlak voor het nieuwe seizoen plotseling zonder club. Via haar manager (Volleykooi Sportmanagement)  is ze nu op zoek naar een nieuwe uitdaging voor het volgende seizoen.

Voltena ziet drie speelsters vertrekken.

Topdivisionist Voltena zag eerder al de (beach)volleybalzussen Mexime en Emi van Driel afscheid nemen van de selectie, nadat zij ook hun samenwerking met de Kadijk Beach University hadden verbroken.  Onlangs werd ook bekend dat de Iris Reinders, de beachpartner van Mexime van Driel, afziet van haar overstap naar Voltena, waar veel speelsters van Kadijk Beach actief zijn. Iris Reinders, afgelopen seizoen in dienst bij het Belgische VDK Gent, koos ervoor om haar volleyballoopbaan bij VC Sneek voort te zetten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rochelle Wopereis, nog in Eurosped shirt.