Vizier op volleybal

 

De VoV weekend Top 10 (en meer)

VoV, 08-12-2018. 4:15 uur. De kadootjes allemaal uitgepakt? Niks vergeten. De gedichten waren scherp realistisch of juist liefdevol verbloemend. Werd er een niet begrepen boodschap in verstopt, die nog opgelost dient te worden of ligt het A4-tje al bij het oud papier. Geweest, over, voorbij. Het leven gaat weer verder, december kent geen blijvende haltes. Op naar de volgende feestdag. Ook het volleyballeven krijgt een vervolg. Alleen de volgende wedstrijd telt, ook in december.

Zaterdag komen we weer een duel dichter bij de winterstop. Bij de, het klinkt oer – idioot, bij de titel ‘Herbstmeister’ of ‘Ekkelkampioen’, voor de ploeg die halverwege het seizoen bovenaan staat. Even voor de onwetenden, een ekkel is een eikel, de vrucht van een eikenboom, niet zo’n andere eikel, weet u wel die eikel uit ‘Wat een eikel!’

We vallen meteen maar met de deur in huis!  Gido Vermeulen stopt bij de Oranje mannen. Dat wist u al, ja toch! Na de achtste plaats op het WK en na vele jaren bondscoach te zijn geweest bij de dames en heren is het dus nu einde verhaal. En een eind betekent ook meteen een nieuw begin, en daar willen we met VoV dan maar de symbolische aftrap voor geven, de eerste opslag zo u wilt, en dan bemoeien we ons er ook niet meer mee. Dat hoort zo, na de eerste symbolische opslag of aftrap ga je van het veld, verdwijn je naar de tribune en wordt je toeschouwer. Het spel is opgang gebracht, de taak zit erop!

Dus maar meteen van wal steken. De speculaties over wie het wordt, voor hoelang en wanneer zullen wel spoedig door de media gaan. Fotografen in de bosjes om vast te leggen wie er zoal in en uitlopen bij de Nevobo? Een longlist, een short list? Vooraf een adviseur raadplegen? Dat is allang gebeurd! Wie zijn er vrij, wie zijn er vrij te kopen? Een Nederlander, een buitenlander die Nederlands kan en Nederland begrijpt. Een Belg misschien? Wie heeft de internationale ervaring om Nederland verder te helpen en wie is er betaalbaar? Full – time, part – time? Eerst een technisch directeur aanstellen en dan pas een bondscoach? Wie volgt de interim TD op? Welke namen circuleren nu al in het circuit? Wat wordt er gefluisterd? Welke lijntjes liggen er al uit, want het vertrek van Vermeulen zal niet als een donderslag bij heldere hemel gekomen zijn.

Zo het spel is op de wagen! Graag horen we van de honderden duizenden kenners wie de geschikte kandidaten zijn. Laten we de Nevobo al het werk alleen doen? Of komt er een collectief advies? Zo van Nederland adviseert de Nevobo!

Europacup wedstrijden:  Twee keer niks en een keer pas wat na de verlenging. Dat is de schamele oogst van onze Nederlandse mannenteams in de Europese clubcup toernooien. Lycurgus en Orion eruit, Dynamo via de golden set gehandhaafd. Maar ‘We doen nog mee’ , ‘We zijn er nog bij’, vraag niet hoe? Want daarvoor verwijzen we u naar onze wedstrijdverslagen van deze week. Wat alle andere Nederlandse dames en heren op Europees niveau deden kunt u in de overzichten ook lezen.

We zijn gestegen:  De Europese volleybalbond heeft twee ranglijsten bijgewerkt. Die van de U20 bij de mannen/jongens en die van de U9 bij de dames/meisjes. In beide gevallen is Nederland gestegen. Bij de mannen met vijf plaatsen naar de 11de positie en bij de dames met drie plaatsen naar de 10de positie. ‘We zitten in de lift.’

2de Divisie dames:  Die houden we er deze week ook nog even in. René Leeflang schreef ons over Leython dames 1: “Na de mooie overwinning, na een 2-0 achterstand, tegen Kalinko wacht vandaag de andere nieuweling in de tweede divisie (AVV Keistad).  Keistad staat 4e op de ranking en daarmee 1 plaats hoger dan wij, dit beloofd dus een spannende pot te worden. Na een goede trainingsweek zijn we er klaar voor en gaan we voor een mooie uitslag. We spelen in onze thuishal De Bloemerd om 15:30 uur en publiek is natuurlijk van harte welkom om aan te moedigen.

De Top 10  dan maar. Meteen een dilemma. Geven we de nummer één positie aan de duel in de top van de diverse divisie of zijn de wedstrijden onderin nu al even belangrijk. De derby’s, wat doen we daarmee? Negeren? Tjonge, wat een problemen en dat op vrijdagmorgen. Weet u wat, we doen niks van dat alles, we gooien de hele boel overhoop en doen het en keer anders, onze vaste nummer tien wordt nummer één, dan is heel volleyballend Nederland, van de koploper in de Eredivisies tot aan de het laagste niveau bij de pupillen, tevreden. Uw eigen keuze mag deze keer voor één keer op één. Alsjeblieft, geen dank.

1>Mag u dus zelf invullen, als het maar niet een van de onderstaande noteringen is, want dubbele noteringen kan nu eenmaal niet in een Top 10. Het is maar dat u het weet! En we weten dat we hiermede de keuze van de fans van de nummer 2> tot en met 10> in de sloot gooien, maar het is  maar éénmaal zo.

2>Advisie / SSS vs Zaanstad. Eredivisie heren. Wedstrijd die zo ongeveer op de helft van het seizoen al voor een ‘Vorentscheidung’ kan zorgen. Pakt SSS de aansluiting naar de teams in de Kampioenspoule of weet Zaanstad de rode lantaarn aan Zwolle over te doen. Daar hebben ze dan wel de medewerking van Sliedrecht Sport voor nodig.

3>VV Utrecht vs OBEG Donitas. Topdivisie dames. Topper, de nummer drie thuis tegen de nummer één. Onderling verschil 3 punten, met de opmerking dat VVU een wedstrijd minder speelde. De spanning is te snijden bovenin de Topdivisie, al zouden we niet weten welk mes we daar voor moeten gebruiken en hoe we ‘spanning’ een vaste vorm kunnen geven. Een beetje met een mes in de lucht bezig zijn, kon weleens in een cel eindigen.

4>IBM Client Innovation Center / Veracles vs Dros Alterno II. Topdivisie dames. De nummer laatst krijgt de nummer voorlaatst op bezoek. Onderling verschil vier punten bij een gelijk aantal wedstrijden. De spanning is te snijden onderin de Topdivisie, al zouden we niet weten welk mes daarvoor te gebruiken. Een schilmesje, dat je ook gebruikt als er nog een appeltje te schillen is? Een broodmes misschien. Dooft de spanning het vuurtje in de Groene Hel van Veracles, ligt het er als een deken overheen?

5>Eurosped vs VC Sneek. Eredivisie dames. Zaterdag om 20:00 uur in Vroomshoop. Dus niet zoals eerder gebruikelijk bij Eurosped op zondag, maar nu op zaterdag. Slechte ervaringen heeft Sneek dit seizoen in Twente / met Twente. Thuis van Eurosped verloren, Twee keer van Set – Up in Ootmarsum verloren, maar wel van Apollo 8 gewonnen. Alvast een waarschuwing: pas op voor laagvliegende Friezinnen in Vroomshoop.

Bij Sneek zijn nu ook oogkrachttrainingen ingevoerd. In aanvulling op alle andere soorten (kracht)trainingen. Om sneller en alerter te leren reageren, zegt men in Sneek. Om de bal uit te kunnen kijken, denken we.

6>Rosstars vs Springendal Set Up dames II. Eerste Divisie A dames. Twentse derby. Rossum vs Ootmarsum. Wie dat een paar jaar geleden hardop had gezegd was niet voor vol aangezien. Drie punten staat Set-Up II voor op de buurvrouwen, ze speelden een wedstrijd minder.

7>Vakifbank vs Eczacibasi Vitra.  WK finale clubteams. Weer zo’n uiterst gewaagde voorspelling van onze kant, net als vorige week bij het WK voor mannen clubteams in Polen. Die voorspelling was goed, wij willen nu laten zien dat het geen geluk was. Een kennis zei altijd als hij met een gok of en suggestie goed zat: “Je hebt er verstand van of je hebt er geen verstand van, meer mogelijkheden zijn er niet. En blijkbaar heb ik er verstand van” was dan zijn veelzeggende aanvulling. Ons zult u dat niet horen zeggen. En u zult het ook niet lezen. Mijn kennis wil zijn kennis nog wel eens met geluk verwisselen. Is ons meer dan één keer gebleken.

8>Pharmafilter US vs TTP. Eredivisie dames. Kelderduel. Een van de in de hoofdstad voorbij komende strohalmen voor US. Om de aansluiting naar de nummer voorlaatst te kunnen maken. Wordt de strohalm tastbaar, kan er ‘gedorst’ worden? Hoe zit het met de spanning?

9>IMS / Voltena vs Peelpush. Topdivisie dames. Nu voor het echie, vorige week was het voor de beker. Om te oefenen. De generale repetitie. Vandaag gaat het om de knikkers. Peelpush kan mogelijk profiteren van de wedstrijd onder 2>, voorwaarde is wel dat ze dan zelf winnen. Zou de spanning er te snijden zijn?  Bij Voltena zijn ze erop gebrand om deze keer de winst wel in eigen huis te houden! In Meijel zag Piet Peelpush trainen, ook op pakjesavond stond er weer een mooie training voor ze klaar en hopelijk komen ze vandaag van het veld af als winnaar! Dat rijmden ze zelf bij elkaar.

10>Hovoc vs FOOX Olhaco. Eerste Divisie B Heren. Kelder duel tussen nummer laatst en de derde van onderderen. Over spanning gesproken. Kan Olhaco ook buiten Hoogeveen winnen?

Dat was ’t wel.  Meer hebben we niet voor u. We gaan u natuurlijk zondag en daarna wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV. Stuur ze maar naar g.heerink@arghent.nl dan plaatsen we ze. Als u al een team- of een actiefoto heeft, stuur die dan even als bijlage mee!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.