Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 Heren 1 wil revanche

VoV, 07-12-2018. 14:29 uur.  Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 wil revanche voor de twee nederlagen op rij. Het gebeurde buitenshuis, dus wat is er dan mooier om in de eigen sporthal de Schalm met deze revanchegedachten in het veld te komen.

Na een tweetal nederlagen op rij wil Springendal Set-Up ’65 heren 1 het goede gevoel weer terug krijgen van de eerste zeven wedstrijden, die dit seizoen allemaal winnend werden afgesloten. Daar speelde men frank en vrij en ondanks dat er sets verloren werden, was daar wel telkens een goed en positief gevoel. De ‘druk’ van het moeten winnen, die het team zichzelf misschien een beetje oplegde, is er na de nederlagen in Soest en Hoogeveen wel van af. De Ootmarsumse lange mannen worden niet meer zo ‘opgejaagd’ door alle ploegen als in de tijd dat men nog ongeslagen was.

Nu kan Set-Up’65 heren 1 als nummer drie van de ranglijst zelf ‘jagen’ op de nummer één Protos en nummer twee Keistad. Bovenal wil het team zelf het goede gevoel weer terug krijgen in de wedstrijden en de kansen eerder en meer afmaken in het veld. De heren 1 selectie heeft scherp en goed getraind, waardoor men weer met vertrouwen kan uitkijken naar a.s. zaterdag. Dan komt Scylla uit Wageningen op bezoek in sporthal de Schalm.

Vorig jaar werd deze wedstrijd een ware thriller voor een volle sporthal. In een wedstrijd met rally’s, die hun weerga niet kenden, wonnen de Ootmarsummers uiteindelijk na een strijd van langer dan 2 uur met 3-2! Dit seizoen is Scylla na negen speelrondes terug te vinden op de negende plaats en heeft het zich zowel naar positieve als negatieve verrassingen gevolleybald. De ploeg van trainer/coach Hans Bruins is dus gewaarschuwd, maar zal allereerst zelf weer het eigen krachtige en verzorgde spel willen spelen.

gh @ VoV, voorbeschouwing Springendal Set – Up Heren 1. Door Fabian Geerdink. Foto Jan van den Noort.