Vizier op volleybal

 

De VoV weekend Top 10 (en meer)

VoV, 10-02-2018. 5:45 uur. Met  het carnavalsweekend voor de deur, waarbij de eerste optochten vandaag door de dorpen en steden trekken en er daarna voor menigeen nog een paar doldwaze dagen volgen, met de optocht der lege portemonnees op aanstaande woensdagmorgen als sluitstuk, hebben we gemeend voor een keer van ons vertrouwde concept te moeten afwijken.  We zetten de boel op zijn kop, en gaan eerst, heel ingrijpend, de VoV weekend Top 10 doen, voor we gaan nadenken of er nog meer is. Tja, dat is even wennen en niet alleen voor u.

De Top 10  dus maar meteen. Een mix, van het juiste promillage, te weinig om er ladderzat van te worden, te veel om er niet meer dan genoeg te hebben gehad. Veel ex-eekwoos deze keer, aan het eind van het reguliere seizoen in de Eredivisies en het begin van de dolle dagen. Moet kunnen!

1>Strijd om plaats in Kampioenspoule.  Eredivisie mannen. Drie duels nomineren we daarvoor. Advisie / SSS vs Topvolley Zwolle, Draisma Dynamo vs Zaanstad en Inter Rijswijk vs SV Land Taurus. Het gaat om de vetgedrukte teams. In de polonaise naar de Kampioenspoule loopt Zwolle voorop, dan volgt Zaanstad en dan Rijswijk. Of het ook echt een dolle dwaze boel wordt heeft Zwolle helemaal in eigen hand.

2>Strijd om plaats in Kampioenspoule. Eredivisie dames. Hiervoor nomineren we VC Sneek vs Flynth FAST en Springendal Set-Up vs Peelpush. Waarbij de zuidelijke uitspelende ploegen hun carnaval met een wederzijds succes een stuk vrolijker kunnen maken. Als Peelpush dik wint kunnen ze Flynth FAST een mooi feest bezorgen, tenminste als de ploeg uit Gennep / Sint Anthonis zelf ook dik weet te winnen. De stemming in Ootmarsum zal dan een stuk minder zijn. Carnaval goed beginnen, kom in carnavals- kostuum naar de wedstrijd in de Schalm, dan krijgt u één consumptie gratis

3>Toppers in topduel tegen elkaar. Eerste Divisie B dames. Voltena vs Volley Tilburg. Mooie topper van een sterk thuisteam dat de uitdaging aangaat de koploper pootje te lichten. Zelfde aantal wedstrijden, vier punten verschil. Met mogelijk VoCASA als lachende derde.

4>De Vroege Vogels: Eerste Divisie Heren en Dames. In Borne (Apollo vs Dynamo) beginnen ze al om 12:00 uur, in Denekamp (DeVoKo vs WSV) om 13:00 uur, op tijden dat normaal mini’s en junioren in actie komen. Allemaal vanwege de feestelijkheden. Of is het omdat de thuisspelende Tukkers het in de competitie over een andere boeg willen gooien. Laat spelen heeft niet gewerkt, dat is bewezen tot nu, dus gaan we het nu vroeg proberen.

5>De overlevingsstrijd. Topdivisie Heren. Compaen probeert in het Hoge Noorden bij Kenders Bouw DIO Bedum wat buit op te halen, Pelster / Cito begint met dezelfde intentie aan het duel tegen Webton Hengelo. Compaen en Cito hebben de punten als laatste en derde van onderen gewoon keihard nodig. Carnaval is aan hen niet besteed. Of misschien toch, als de uitslag goed genoeg is voor een feestje.

6>Duel der Subtoppers: Topdivisie Dames. VVU vs IBM Client Innovation Center Benelux Veracles. Hoe hebben ze hun nederlagen van vorige week verwerkt en welk effect zal de uitslag van vandaag hebben op de ranglijst. Doet VVU een stap voorwaarts, maakt Veracles pas op de plaats, wat zal het worden. In de polonaise achter koploper Ecare Apollo 8 is dat niet vreemd, stapje voorwaarts, pas op de plaats, van plaats ruilen. Het kan allemaal.

7>Inter Rijswijk vs Maatwerkers VCN D2. Tweede Divisie C dames. Koploper ontvangt thuis de nummer twee. Onderling verschil zeven punten bij een gelijk aantal wedstrijden. Worden het dubbele cijfers verschil of is de kloof voor VCN2 na vandaag in één wedstrijd overbrugbaar geworden.

8>Hoofdstedelijke derby.  Tweede Divisie C Heren. Hevige clash in Amsterdam, maar dat is logisch. VV Amsterdam (16-44) tegen US Amsterdam (15-41) VVA staat derde, USA derde. Als dat maar goed gaat!

9>Sliedrecht Sport II vs Zaanstad. Eerste Divisie B Dames. Als je wat met het nummer 9 hebt lijkt een negende plaats op de ranglijst gewoon vanzelfsprekend. En als je dan ook nog even door redeneert is deze plek 1000%  logisch, immers Zaanstad speelde 14 wedstrijden en haalde 23 punten, gesaldeerd leveren deze getallen één maal 9 verschil, Sliedrecht speelde 15 wedstrijden en haalde 44 punten, ofwel een verschil van 29, dus een twee en een 9. In sets was het bij Sliedrecht 38 / 28, een batig saldo van 10, ofwel één plus 9, bij Zaanstad was dat 22 / 40, een batig saldo van 18 ofwel twee keer 9. U zegt “Allemaal kolde” , ik zeg “U hebt volkomen gelijk. Allemaal kolde.”

10>Mag u zelf invullen. Als het maar niet Velo vs Sliedrecht Sport heren 2 uit de eerste divisie B bij de mannen is, want die spelen pas maandag en dan zijn de carnavalsdagen nog wel volop bezig, maar is het weekend al weer afgelopen.

En veel meer:

Nevobo beker. De finalisten bij de dames organiseren fanreizen naar de bekerfinale. Een bustocht naar Hoogeveen wel of niet geheel verzorgd met hapje en drankje onderweg. Daarover volgende week meer nieuws.

NOJK:  Ons werd nog medegedeeld dat de Nevobo in overleg is met sponsor Volleybaldirect om alle NOJK wedstrijden met GALA ballen te laten spelen. Deze worden dan verstrekt en zullen in betreffende hallen aanwezig zijn. Ons is niet bekend of dit voornemen definitief doorgaat per 17 februari en de teams die gewend zijn met Mikasa te spelen zo een klein beetje de dupe van dit voornemen worden. Want de ene bal is de andere niet. Je hebt galaballen, Gala ballen en andere ballen, dat wist Toon Hermans vroeger al, al had hij het wel over de High Society en gehaktbalen en wij over volleyballen.

Werving vrouwelijke scheidsrechters: Denk niet dat het vandaag bij Dynamo Apeldoorn in Omnisport de dag van Dames Arbitrage of iets dergelijks is, als u toevallig, hetzelfde opvalt als ons. Even opsommen: 16:30 uur Dynamo vs Ecare Apollo 8 in de Topdivisie: 1ste scheids Joana Vilela Pinto de Silva, 2de scheids Mathilde Hissink, Beoordelaar: Koerdien van Wijk. 20:00 uur. Draisma Dynamo vs Zaanstad in de Eredivisie. 1ste scheids Hélène Geldof, 2de scheids Alja Hooiveld – Hiddink, Technisch Jurylid Mathilde Hissink, Lijnrechter 1 Esther Senneker, Lijnrechter 2 Liliana Bonea.

In Apeldoorn bij Dynamo is de kick off van de campagne Fluitend naar de top om meer vrouwelijke bondsscheidsrechters in de sport te krijgen. Voor de jonge vrouw (tot hoe oud ben je jong?) die graag op de bok zit bij een wedstrijd? Na de kick off in Omnisport (14.00-16.00 uur) kunnen ze  meegenieten van de verrichtingen van vrouwelijke topscheidsrechters bij de dames Topdivisie wedstrijd én de Eredivisiemannen van VC Dynamo. Dat is dus de oorzaak! En niets anders.

Europese toernooien:  We zijn u nog schuldig de uitslag in de Champions League tussen VakifBank vs Dinamo Moskou. VakifBank won met 3-2, Slöetjes stond in de eerste twee sets niet in de basis, de laatste drie wel. Ze scoorde 7 keer. Zhu Ting en Nataliya Goncharova maakten er voor hun team 22. Met 24 blokpunten had VakifBank een stevige bouwwerk boven het net staan. De eerste set ging na een 8-1 voorsprong nog verloren (22-25), de volgende twee sets waren dik voor de Turkse ploeg (25-18 en 25-11), waarna Moskou met 21-25 de tiebreak afdwong, die ze met 15-9 verloren

Hermes Oostende haalde in de Challenge Cup ook de kwartfinale. Thuis wonnen ze met 3-0, uit verloren ze met 3-0 van Obrenovac, maar pakten daarna wel de golden set met 13-15. Fanny Lafeber speelde alle sets en scoorde 6 keer.

Nieuwsflitsen:  Vanaf afgelopen donderdag 15 februari zijn voor Nevobo leden kaarten te koop voor de Volleyball Nations League wedstrijden van de Oranje damesploeg. De wedstrijden zijn in Apeldoorn en Rotterdam. De reguliere verkoop begint op vrijdag 23 februari.

Oranje heeft dit jaar maar liefst zes thuiswedstrijden in de Volleyball Nations League, het jaarlijkse FIVB elitetoernooi voor landenteams. Oranje speelt van dinsdag 29 t/m donderdag 31 mei in het Omnisport in Apeldoorn tegen Brazilië, Zuid-Korea en Polen. Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 juni treft Oranje in het Rotterdamse Topsportcentrum Servië, Italië en de Dominicaanse Republiek.

Vital Heynen, de voormalige coach van Duitsland en België en huidige coach van de Bundesliga club Friedrichshafen wordt de nieuwe bondscoach van Polen. Met Polen verdedigt hij dit jaar de WK titel.

Nederlandse topscorers in het buitenland: Nimir Abdelaziz is topscorer in Italië en Britt Bongaerts heeft in Duitsland de meeste MVP titels tot nu behaald, vijf keer goud en één keer zilver. Wouter ter Maat staat in Frankrijk op de 5de plaats van de topscorerslijst, een positie hoger staat Celeste Plak in Italië, waar Isabelle Haak de ranglijst aanvoert.

In Nederland  werd op donderdagavond ook nog gespeeld Skunk vs Taurus II in de eerste Divisie B bij de mannen. Taurus won met 2-3 bij de hekkensluiter, ze zagen een 0-2 voorsprong (21-25, 19-25) verloren gaan middels 25-21 en 26-24, maar konden daarna wel de vijfde set met 11-15 binnenhalen.

Verder speelde in de tweede divisie B bij de dames WVC Volley deze week, ook op donderdag, tegen Boemerang Eibergen. De ploeg uit Wierden won thuis met 3-1. Met drie keer 25-19 werd een 3-0 voorsprong genomen, de vierde set konden de gasten met een hele dikke 10-25 naar zich toe halen. Woensdag had Rosstars in dezelfde divisie met 0-4 bij Pegasus in Nijmegen gewonnen. De thuisploeg kreeg 22, 17, 19 en 14 puntjes mee. WVC is nog steeds koploper (15-61), Rosstars is tweede (15-51)

Dat was ’t dan wel. We weten nog wel meer, maar we moeten ons omkleden. De optocht roept. En uiteraard willen we die gratis consumptie bij Set-Up meepakken en het duurt even voor we ons in het pak hebben gehesen. We zien u, al zult u ons wellicht niet zien. We gaan u natuurlijk zondag wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV.

gh @ Vizier op Volleybal.