DeVoKo groot maatje te klein voor WSV

VoV, 10-02-2018. 15:50 uur. TiMaX / DeVoKo en WSV hadden hun duel vandaag naar 13:00 uur in de Kerkeres verplaatst, gezien de bijzonder feestelijke omstandigheden op deze carnavalszaterdag. Voor precies vijf toeschouwers werd er aan de wedstrijd begonnen. WSV is de nummer drie in de stand, DeVoKo de voorlaatste. WSV is aan een imposante serie bezig, waarbij de ene na de andere vijfpunter kon worden bijgeschreven, DeVoKo is blij met ieder behaald puntje.

De thuisploeg had een bijzonder voortvarende start in de eerste set. Met Merle Roetenberg aan serve liepen de Denekampers uit naar 6-0, voordat de foutserve de serie onderbrak. WSV kwam op 7-4, DeVoKo liep met een paar scores van Jette Blokhuis uit naar 10-4 en 11-6, toen pas maakte WSV serieus werk van het inhalen. Met Lauri Luijken aan serve en met onder andere door haar aces en driemeter scores werd het 11-13.

DeVoKo knokte zich terug naar 15-14 en wist ook middels punten van Amke Blokhuis een 15-17 om te buigen naar 18-17. Lauri Luijken bracht Cynthia Luijken aan de opslag (18-18) en vanaf dat moment ging het crescendo voor WSV. Benthe Wismans scoorde een aantal keren, WSV kreeg een paar punten kado en kwam op  18-23. Met 19-25 wonnen ze de set.

Scores in deze set: Aanval 5/11, blok 3/2, aces 4/3 en foutenlast 9/7.

In de tweede set liet WSV zich niet nog een keer verrassen, integendeel ze pakten meteen het initiatief en liepen uit naar 1-9. En toen was de set in feite al weer gespeeld, DeVoKo maakte niet de indruk dat ze deze achterstand nog weer van de borden zouden kunnen spelen. Bij 5-14 zag de scheids niet of de WSV serve in of uit was, (was dik uit), gaf dubbel en WSV moest opnieuw serveren. Het duurde even voordat dit allemaal aan de teltafel en in de administratie verwerkt was, er was gedoe over de score, (de bordjes gaven al 5-15 aan, omdat WSV weer moest serveren.)  Er volgde nog meer gedoe en nog meer gedoe.

Toen de set hervat werd stond er 4-15 op het scorebord en daarmee ging de teltafel verder. DeVoKo scoorde de 5-15, wat dus in feite de 6-14 was. Maakte voor de set niet zo heel veel uit, maar stel dat het aan het eind van het seizoen voor de p/d plek op één puntje aankomt? Met Eeke Noomen aan serve maakte WSV na de 6-17 er 6-23 van. WSV gaf nog een aantal punten weg, en bij 11-24 sloeg Iris Schuurman het laatste punt tegen de vloer.

Scores in deze set: Aanval 5/9, blok 0/3, aces 0/4 en foutenlast 9/6.

DeVoKo pakte in de derde set een 2-0 voorsprong, maar moest daarna al snel weer in de achtervolging. Cynthia Luijken serveerde WSV naar 2-5, de drie à vier punten verschil bleven staan tot 6-9. In twee servebeurten maakte WSV daarna het verschil. Eerst naar 7-14 en vervolgens naar 8-18, waarbij Cynthia Luijken de ene na de andere bal vanaf de buitenkant erin ramde. DeVoKo kon op de side out de tien punten verschil vasthouden tot 11-21, waarna de dames Luijken de set afmaakten met elk twee punten.

Scores in deze set: Aanval 8/13, blok 0/2, aces 0/4 en foutenlast 6/3.

Rare set die vierde set, vooral vanwege allerlei zaken die niet klopten. Zo ging Maud Oude Luttikhuis op 2-6 serveren, en na de servebeurt van Jente Blokhuis pakte ze weer de bal voor de opslag. Niemand die haar tegenhield. Het leverde niets op, maar het klopte voor geen meter. Dat bleek ook nog maar weer eens toen spelverdeelster Iris Blokhuis  meende even later te moeten serveren, maar haar beurt al voorbij was.

DeVoKo begon weer met  Merle Roetenberg aan de volgende rotatie.  DeVoKo verweerde zich nog even heftig (9-11, 11-14, 12-15), vervolgens brak Benthe Wismans met haar serveserie naar 13-22, met daarin drie aces, het verzet. De thuisploeg kreeg nog een drietal punten kado, Merle Roetenberg scoorde nog en bij WSV liet Iris Schuurman met een omloopbal de 14-24 noteren. Na twee DeVoKo punten, maakte de foutserve met 16-25 een eind aan de set en de wedstrijd, die dus weer vijf punten voor WSV opleverde.

Scores in deze set: Aanval 5/10, blok 0/0, aces 2/ 4 en foutenlast 11/9.

Uit de totalen voor aanval 23/43, blok 3/7, aces 6/15 en foutenlast 35/25 blijkt wel dat WSV echt een groot maatje te groot was voor DeVoKo. WSV staat nu met 16-57 vier punten achter koploper Krekkers. DeVoKo blijft met 16-19 voorlaatste. Overigens waren er bij het laatste fluitsignaal wel een aantal toeschouwers meer!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.