Set-Up blijft in Kampioenspoule!

VoV, 11-02-2018. 8:32 uur. De strijd voor de laatste plaats in de Kampioenspoule was om pakweg 19:10 uur gisteravond beslist. Springendal Set-Up had Peelpush met duidelijke cijfers verslagen (3-0 ), waardoor ze onbereikbaar waren geworden voor Flynth FAST, dat om 20:00 uur aan haar wedstrijd in Sneek begon. Regio Zwolle Volleybal legde door de 3-0 zege op TTP de druk in de strijd om de derde plaats bij Eurosped neer , dat vandaag met minimaal 3-1 van Coolen Alterno moet winnen om derde te blijven. Sliedrecht Sport versloeg Nering Bögel VC Weert met 3-1.

Springendal Set-Up ’65 had een stroeve start in de eerste set (0-3), die echter na drie aces van Kiki von Piekartz was omgezet in een 7-4 voorsprong. Na 12-10 serveerde Marleen van Benthem de thuisploeg naar 18-10, waarmee de race wel gelopen was. Het werd na 21-12 nog 22-19, met 25-20 was de eerste winst binnen. Bij 15-6 in de tweede set had Set-Up ’65 al zes aces laten noteren, de passing bij Peelpush rammelde lichtelijk.  Kirsten Oude Luttinkhuis maakte met een hattrick haar rentree en bracht de stand op 20-9, Peelpush kwam nog even weer opzetten (24-18), het blok van Marianne Het Lam – Scholten besliste de set en zette Set-Up op 2-0.

Peelpush deed in het tweede deel van de derde set heel veel fout, bood daarvoor tot 9-11 goed weerstand , maar de series naar 14-12 en 22-13 waren vervolgens noodlottig. Set-Up won dik met 25-13.  De 17 om 6 aces en 29 om 18 aanvallende punten brachten Set-Up de zege, Marleen van Benthem werd met 12 punten topscorer,  Kiki ‘aci’ von Piekartz serveerde 7 aces.

Koploper Sliedrecht Sport zag in de eerste set tegen VC Weert een 24-22 voorsprong veranderen in 24-26 verlies, mede omdat Lieke Clerkx  met 7 punten in deze set goed op dreef was. Daarna was Sliedrecht twee sets  (met 25-14, tussenstanden 8-2, 14-7, 18-12 en met 25-13, tussenstanden 8-2, 16-9, 22-12) een maatje te groot. In de vierde set bleef Weert tot 19-17 in de schaduw, vervolgens kon Sliedrecht de wedstrijd met 25-22 voor zich beslissen.

Lynn Thijssen werd met 20 punten de meest scorende speelster, aanvallend had Sliedrecht heel veel overwicht met een 53 om 36 totaalscore. Lieke Clerkx kwam tot 13 punten voor Weert.

Regio Zwolle Volleybal deed gisteren wat het moest doen om de kansen voor de derde plek in eigen hand te houden. Ze wonnen met 3-0 van TTP. In de derde set kostte winnen na een gelijkopgaande strijd (5-5, 12-11, 20-18, 23-23) wat meer moeite, maar na de 26-24 was de 2-0 in sets een feit. De eerste set was met 25-15 gewonnen en de derde werd met 25-19 ook een prooi voor de thuisploeg.

“Dit moesten doen. Nu is het afwachten wat Eurosped doet”, aldus coach Wilfried Groothuis op stg. Sportief Zwolle, doelend op de strijd om plaats drie. “We hebben heel koel en efficiënt gespeeld en daarbij speelden we ook serverend en blokkerend een goede wedstrijd. In de eindfase van de tweede set hadden we het lastig, maar toch hielden we het hoofd koel en haalden we de set binnen. Dat doen we gewoon goed”, concludeerde Groothuis verder.

Ester de Vries van Zwolle werd topscorer met 16 punten, Manon Zeeboer kwam tot 10 scores en bij TTP maakte Rianne Vos de meeste punten, totaal 9, en bleven Indy Baijens en Annick Meijers daar één puntje bij vandaan.

VC Sneek had heel weinig moeite en heel weinig tijd nodig om het bezoekende Flynth FAST met een ruime nederlaag terug naar huis te sturen. In de eerste set werd het via 10-1 en 20-2 een eindstand van 25-9, de tweede set was wat beter van de gasten, maar na 12-6 en 22-12 stond er bij 25-13 weer een dikke nederlaag op het scorebord. Sneek maakte na 17-15 in de derde set het verschil, liep uit een 25-17 setwinst.

Met nog een wedstrijd te gaan is de stand in de Eredivisie nu: Sliedrecht Sport 18-47, Sneek 18-39, Zwolle 18-36 (sets 44-31), Eurosped 17-33 (sets 41-28), Alterno 17-27, Set-Up 18-23.  Deze teams gaan door naar de Kampioenspoule en gaan om deelname aan de play-offs om de titel strijden. Waarbij alleen de startbonus voor Zwolle en Eurosped nog niet zeker is. Voor de Degradatiepoule is alles helder en duidelijk. Daar gaan Flynth FAST 18-18, Peelpush 18-15 en VC Weert 18-13 naar toe. Voor TTP zit het seizoen erop.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Herman Zandhuis.