Vizier op volleybal

 

De VoV weekend Top 10 (en veel meer)

VoV, 24-11-2018. 4:12 uur. Zo, daar zijn er weer, met onze VoV Top 10. We hebben niks in de aanbieding wegens “Black Friday”, dat kan voor heel veel lezers ook niet omdat het nieuws gratis tot hen komt, gewoon omdat ze ‘vergeten’ om de maandelijkse bijdrage van € 1,00 te voldoen voor het vrijwillige abonnement. Dat is elke maand mooi weer één euro verdiend en dus één euro goedkoper. 100%  korting op uw abonnement, bij VoV lijkt het wel een “Black Month”, wat zeg ik, een “Black Year”. Altijd 100% korting als je gewoonweg vergeet te betalen, gelukkig zijn er nog wel een aantal lezers, die het hele “Black Gedoe” aan zich voorbij laten gaan, want anders stond het VoV scherm misschien wel op ‘Black”

Enfin, de Top 10 dan maar, met wat ons betreft de belangrijkste wedstrijden van het aanstaande weekend. En wat andere zaken.  Het is onze keuze en daar valt niet over te corresponderen. Om u op de voorhand de eventuele drang om te mailen, omdat u het er niet mee eens bent, te ontnemen.

Europese Champions League. Voor degenen die al die recapitulaties door de week niet willen lezen of er vanwege druk, druk, druk geen tijd voor hebben en dus alleen maar geïnteresseerd zijn in hoe de Nederlandse spelers en speelsters het eraf gebracht hebben even in vlugschrift .

Bij de dames won het team van Lonneke Slöetjes van dat van Deborah van Daelen (3-1), de ploeg van Celeste Plak klopte die van Femke Stoltenborg (3-0), Robin de Kruijf won met Conegliano en Maret Balkenstein – Grothues en Nicole Koolhaas zegevierden met Bucuresti in Polen. En Britt Bongaerts en Tessa Polder verloren met Schwerin in Polen.

Bij de heren wonnen de teams van Floris van Rekom (Tours VB) en Sjoerd Hoogendoorn (Perugia) zonder dat daarvoor hun inbreng nodig was. Dick Kooy stond met Moskou aan de verkeerde kant van de score tegen Perugia. Daan van Haarlem verloor in Polen, Het Italiaanse onderonsje tussen Civitanova en Modena werd geen succes voor de ploeg van Wessel Keemink en Luuc van der Ent en in Berlijn ging Maaseik van Jelte Maan en Just Dronkers met 3-1 ten onder. Volgens ons hebben we niemand vergeten.

Afscheid International Thomas KoelewijnNadat eerder middenman Jasper Diefenbach aangaf dat hij als international (en prof volleyballer) zou stoppen werd deze week ook bekend dat een andere middenman, te weten Thomas Koelewijn, nu nog uitkomend voor Poitiers in Frankrijk, zijn interland carrière wenst te beëindigen. Koelewijn speelde totaal 194 interlands en maakte sinds 2012 deel uit van de Oranje selectie. Met Nederland beleefde hij afgelopen zomer een geweldig WK, waar met de achtste plaats een meer dan verdienstelijk resultaat werd behaald.

FIVB en CEV ranking Oranje teamsDoor de goede resultaten bij het WK is de Oranje mannenploeg 10 plaatsen gestegen op de FIVB ranking, de dames behielden hun plaats. Onderstaand de posities die de Oranje teams innemen, met tussen haakjes hun stijging of daling ten opzichte van de vorige keer.

FIVB ranking: Mannen 15 (+10),  U23 – 43ste (-), U21 –  41ste (+5), U19 – 45ste (-5). Dames 7 (-), U23 – 34ste (-1), U20 – 42ste (-7), U18 – 37ste (-2).  Bij de mannen staat Brazilië op één, bij de dames Servië.

CEV ranking: Deze noteringen dateren nog van eind vorig jaar, er heeft nog geen verwerking van de laatste gegevens van deze zomer plaatsgevonden. Daar staan de mannen 11de, de dames 4de , de U18 ploeg bij de meiden is 10de, de U19 ploeg bij de meiden ook 10de , de U20 bij de jongens is 11de en de U19 staat  20ste.    

Even een reminder:  Volgende week begint in Polen het WK voor Clubteams bij de mannen. Bij de heren staan onder andere bij de acht deelnemers Civitanova (Italië), Trentino (Italië), Skra Belchatow (Polen),  Zenit Kazan (Rusland) aan nog wat andere volleybalgrootmachten uit Brazilië, Polen en Iran.

Bent u op zoek naar een toernooi in de volleyballoze periode rond de jaarwisseling. Om het balgevoel en de conditie een beetje op peil te houden of te verbeteren, dat kan natuurlijk ook, hebben wij voor u de tip om dat via het 49e Simokos’ Nationaal Nieuwjaars Toernooi  met Nieuwjaarsborrel te doen, dat plaats vindt op zondag 6 januari 2019

Daar zijn van 12:00 tot 14:00 uur oefenwedstrijden Simokos D1, D2, H1 (vijf sets), van 14:00 tot 16:00 uur volgen dan de mixtoernooien voor de overige senioren, recreanten en MA1 van Simokos en daarna tot 18:00 uur de Nieuwjaarsborrel in sportcafé De Flint.  Meer informatie en inschrijfformulieren via het e-mail adres ham.vet@quicknet.nl

Beachvolleybal:  Echt beachvolleybal nieuws is er niet. Ja, Bas van de Goor is benoemd tot toernooidirecteur van het DELA Beach Open in januari 2019. Was van de Goor eigenlijk een beachvolleyballer of kon hij veel beter in de zaal uit de voeten? Geen domme maar een stomme vraag, zeg!

Maar wel een opkomende gedachte als een ex – zaalvolleyballer, en een hele goede, toernooidirecteur wordt bij het beachvolleybal. Zijn we door de beachvolleyballers heen die hier mogelijk voor in aanmerking komen?

Voorbeschouwing 2de Divisie:   Natuur lijk is er op VoV ook ruimte voor een voorbeschouwing op een belangrijke wedstrijd uit de Tweede Divisie. Zoals ons werd aangereikt met betrekking tot de wedstrijden van SVI, Zwolle en Leython DC. Die nemen we voor deze keer maar op bij de Top 10, als hun voorbeeld navolging vindt moeten we maar eens gaan nadenken hoe we dat verder gaan aanpakken.

Vandaag gaat Leython DC D1 naar de koploper Armixtos D1 in Amsterdam. Na de goede wedstrijd tegen de hekkensluiter Huizen D2, die met 4-0 gewonnen werd, mogen de dames nu naar de koploper om daar een goed resultaat neer te zetten. In het oefenprogramma van vorig jaar was er nog een leuk duel tussen de beide teams, men is benieuwd wat er vandaag voor wedstrijd te zien zal zijn. De dames van Leython hebben er in ieder geval wel zin in!

Blijft de SVI vis zwemmen, dat vragen ze zich in Zwolle af. De dames van SVI hebben een prima en overtuigende pot op de mat gelegd tegen en bij De Bevers afgelopen zaterdag. Met duidelijke cijfers werd de nummer 5 van de ranglijst opzij gezet. Een wedstrijd met extra spanning vanwege de ‘oude’ lijntjes van een aantal speelsters en de trainers. De grote hamvraag is of SVI dames 1 in staat is deze lijn vast te houden tegen de nummer 9 van de ranglijst. Vandaag speelt SVI dames 1 tegen de Sudosa ladies uit Assen en hengelt graag de 5 punten binnen. De trainers Ron Sparreboom en Jeroen Jansen, zijn overtuigd dat de dames dit kunnen. De wedstrijd begint om 17:00 in de sporthal Zwolle zuid. Zien ze je daar?

In Twente is er een 2de Divisie derby, in Twente zijn er bijna elk weekend wel derby’s  op verschillende niveaus. Koploper Wevo ’70 krijgt middenmoter TiMaX / DeVoKo op bezoek. We kunnen ‘Twentse Derby’ in dit geval vervangen door Dinkellandse derby. Beide teams komen uit de gemeente Dinkelland, dat met Set-Up I en II, Rosstars, Wevo ‘70 en TiMaX DeVoKo sterk in het landelijke volleybal is vertegenwoordigd. Maar dat tussen drie haakjes en twee accolades.      

De Top 10  dan maar. Onze keuze voor de nummer één is ook nu weer voor sommigen wellicht een discussiepunt. Want een nummer drie tegen een nummer twee voorrang geven boven een nummer één tegen een nummer drie, klopt dat wel?  Het zal ze waarschijnlijk in Sliedrecht een zorg zijn, hun vlaggenschepen staan dit weekend op één en twee.

1>Achterhoek Orion vs Sliedrecht Sport.  Eredivisie mannen. Een bijzonder mooi affiche. De debutant die tot nu hoge ogen gooit en zich ook in hun laatste wedstrijd tegen een van de teams uit de Nederlandse Top 3 wil bewijzen. Eerder was dat al het geval tegen Lycurgus en Dynamo, maar dat was beide keren in de Basis. Nu reizen ze naar de Achterhoek, naar Achterhoek Orion. Dat voor een warm onthaal zal zorgen. Daar kunnen ze zeker weten op rekenen. Blessures? Wie niet speelt kan ook niet beslissend zijn, wie wel speelt daarentegen wel.

2>Sliedrecht Sport vs Regio Zwolle Volleybal.  Eredivisie dames. Sliedrecht pakte woensdag de koppositie, een plaats waar ze zich de laatste jaren prima thuis voelen. Om die te behouden is er een driepunter tegen Zwolle nodig, dat is echter gezien hun stand op de ranglijst geen vanzelfsprekend gegeven. Zwolle maakte het Sliedrecht namelijk wel eerder knap lastig en versloeg onlangs nog de vorige koploper in een uitduel.

3>HLB van Daal / DS vs Volley Tilburg. Topdivisie heren. Brabantse Derby”:  Een goed voorbeeld van de voorgenomen ondernemende koers van club en sponsor zal de wedstrijd tegen Volley Tilburg zijn op zaterdagavond 24 november in Sporthal De Misse, schreven we eerder toen HLB van Daal de sponsering verlengde met de ploeg uit Den Dungen. HLB Van Daal zal voor deze wedstrijd klanten en relaties uitnodigen voor een Diner & Sport Arrangement met een Meet & Greet met spelers van Heren 1. De club zal alle registers opentrekken om het publiek te laten genieten van een wedstrijd op niveau. Dat belooft wat!

4> Eurosped vs FAST . Eredivisie dames. De nummer twee tegen de nummer vier, al kan het ook gewoon de nummer één tegen de nummer vier zijn. Want, ja want als Zwolle vandaag drie punten pakt in Sliedrecht is de stand op zaterdagavond tot half vier op zondag gewoon Eurosped 8-20, Sliedrecht 9-20 en Zwolle 9-20.  Als er dan wat verandert ligt dat aan wat Eurosped vs FAST er van maken. Het is nu al spannend!

5>Springendal Set – Up II vs VC Sneek II.  Eerste Divisie A dames. De prangende vraag is natuurlijk of ze in Ootmarsum bekomen zijn van de Koale kermis en de 4-0 nederlaag bij Sudosa – Desto. Want dat waren de laatste noemenswaardige wapenfeiten van de laatste twee weken. En of VC Sneek II de 1-3 thuisnederlaag tegen D.B.S., met heel veel ex- Sneek speelsters, verwerkt heeft. Sneek staat derde (8-29), Set – Up vierde (7-22). Als de thuisploeg een aanval op het podium wil doen, moeten ze nu veel terrein goedmaken en dan via de achterstallige wedstrijd toeslaan.

6> Firenze vs Novara.  Serie A1 Italië, waar mogelijk drie Nederlandse internationals binnen de lijnen komen. Laura Dijkema en Nika Daalderop bij Firenze en Celeste Plak bij Novara. Dat mogelijk heeft met name op Celeste betrekking, want sedert een paar weken is zij niet meer in de basis bij Novara te zien. Ze stond deze week zelfs niet op het match report bij het CL – duel van haar ploeg. Blessure?

7>Kwartfinales Duitse Beker. Daar komen nogal wat Nederlandse speelsters in actie, of laten we het voorzichtig zeggen, daar kunnen nogal wat Nederlandse speelsters in actie komen. Anders lijkt het net of we de coaches onder druk willen zetten onze landgenotes in de basis te laten beginnen. Bij Münster vs SC Schwerin, MTV Stuttgart vs VC Wiesbaden en Aachen vs Suhl is dat in ieder geval het geval, bij de vierde wedstrijd tussen Potsdam en Straubing niet.

8>Peelpush II vs Royal Kids Hotel kinderopvang VCN II. Eerste Divisie Dames. Een beetje een kelderduel tussen teams net boven (VCN II) en net onder het stippellijntje van de gevarenzone. VCN heeft 8-15 en Peelpush 8-12. We weten het, het seizoen is nog lang, maar je wilt gewoon niet staan waar deze teams staan en om er zo snel moeilijk weg te komen moet je punten scoren.

9> Velo vs VVU en Avior vs Hovoc.  Eerste Divisie mannen. Deze wedstrijden moeten we eigenlijk in een adem noemen met die van de nummer 8> hierboven. Omdat bij hen in de Eerste Divisie de situatie precies hetzelfde is. De derde van onderen tegen de voorlaatste. Weinig verschil in punten, zelfde aantal wedstrijden. Zo snel als maar kan bij dat stippellijntje vandaan te komen. De medicijn daarvoor? Wedstrijden winnen.

10>Mag u dus zelf invullen, als het maar niet een van de bovenstaande noteringen is, want dubbele noteringen kan nu eenmaal niet in een Top 10. Het is maar dat u het weet!

Dat was ’t wel.  Meer hebben we niet voor u. We gaan u natuurlijk zondag en daarna wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV. Stuur ze maar naar g.heerink@arghent.nl dan plaatsen we ze. Als u al een teamfoto hebt, stuur die dan even als bijlage mee! O ja, na dit weekend zijn de “Black Days” voor VoV hopelijk voorbij. NL47 RABO 0108 3290 03 t.n.v. Bureau Arghent.

gh @ Vizier op Volleybal.