Jorna wint van Overbeeke in Frankrijk

VoV, 24-11-2018. 10:17 uur. In Frankrijk werd het Nederlandse onderonsje tussen Toulouse (Gijs Jorna, nr. 7 op de foto, en Ramon Martinez Gion) en Nice (Robin Overbeeke) gisteravond gespeeld. Beide teams staan in de middenmoot.  Ondanks een zeer productieve Overbeeke (26 punten, 53% scoringspercentage aanval) leed Nice een 3-1 nederlaag. Na de 25-19, 25-18. 25-17 en 25-21 was de zege voor Toulouse binnen. Voornamelijk omdat Nice te gul was voor de tegenstander. Met de eigenscore hielden de teams elkaar keurig in evenwicht (63 / 63) maar de foutenlast van 19 / 30 deed Nice de das om.

En ook een klein beetje de 12 punten die Gijs Jorna scoorde en de de 22 servepasses die hij foutloos van de vloer hield.  Ramon Martinez Gion stond de eerste twee sets in de basis, maar werd niet echt veel in het spel betrokken. Hij scoorde één keer uit zes pogingen en had twee servepass fouten bij de 16 keer dat hij daarvoor in actie kwam. Toulouse is zevende (8-10), Nice staat achtste (7-9)

Bennie Tuinstra maakte gisteravond ook speelminuten in Frankrijk. Hij viel in bij Tourcoing in de 4de set en begon in de vijfde in de basis. En scoorde totaal 4 keer. De eerste set was een bijzondere volgens het matchreport, dat we vanmorgen raadpleegden. Daar liet de scheids een puntje te lang doorspelen volgens de 26-29 eindstand. Daarna werd het 25-21 voor Sète, dat via 25-23 op 2-1 voor kwam. De 20-25 maakte de tiebreak noodzakelijk, die Sète met 15-11 won. Per saldo dus 3-2 verlies voor Tourcoing en Tuinsta. Tourcoing is de nummer negen in de stand met 7-8.

Thomas Koelewijn verloor thuis met Poitiers van Ajaccio. Het werd 1-3. De eerste en laatste set waren in de finale met 27-25 en 25-27 spannend. En daarmee voorkwam Ajaccio een vijfde set, nadat ze de twee en derde respectievelijk met 22-25 en 15-25 hadden gewonnen. Ajaccio had aanvallend een groot overwicht met een 37 om 56 score of in succes percentages 34% vs 53%. Koelewijn nam 8 punten voor zijn rekening, Poitiers staat vijfde met 7-14.

De andere drie wedstrijden van de achtste speelronde worden vandaag gespeeld.