Vizier op volleybal

 

De VoV weekend Top 10 (en veel meer)

VoV, 01-12-2018. 5:10 uur. Zo, dat is even wennen. Weg met dat vertrouwde Top 10 logo. Overboord ermee. Plaatsmaken voor iets nieuws. Na een jaar of vijf mag dat wel een keertje. Mag er gerust wat nieuws voor in de plaatst komen. VoV huisfotograaf Jan van den Noort heeft er voor ons een aantal gemaakt, die we met enige regelmaat afwisselend zullen gebruiken. Vandaag de eerste, die misschien wel iets uit de toon valt.

Jan heeft ook onze divisielogo’s onder handen genomen. De vorige waren wel functioneel en zakelijk, ze vertelden wat we ermee zeggen wilden, maar ze oogden niet echt, al zeggen we het zelf. Hieronder laten we een aantal nieuwe zien, waarbij we de mogelijkheid hebben om ze in allerlei kleuren af te drukken, ook in zwart wit. Van Topdivisie tot tweede divisie, even naar beneden scrollen en dan gewoon weer verder lezen met hetgeen de Top 10 te bieden heeft. Als u uw mening erover wilt geven mag dat met alle plezier van ontwerper Jan van den Noort. De logo’s geven aan voor welke divisie ze staan en zijn nu naast functioneel en zakelijk ook nog mooi, vinden wij.  :

En dus ook maar meteen met wat tekst erbij uit de 2de Divisie dames:  René Leeflang zet de ingeslagen koers van vorige week voort en blikt vooruit voor Leython DC Dames 1, dat na de goede wedstrijd tegen het versterkte Amixtos van afgelopen weekend dit weekend zal aantreden tegen Kalinko. Deze wedstrijd is altijd goed voor wat gezonde spanning, bij Kalinko speelt de oud spelverdeelster (Lisan) en coacht de oud-trainer/coach en speler van Leython DC (Christophe). Als Leython DC het goede spel van de afgelopen weken door kan zetten dan beloofd het een leuke en spannende wedstrijd te worden, die u eigenlijk niet mag missen.

#VoVzegtsorry:  We moeten wat rechtzetten, tja als je een vergissing maakt is het niet meer dan terecht dat je een correctie plaatst. Ook al was het velen misschien niet opgevallen dat er iets niet goed was. Het betreft de wedstrijd USV Protos vs Sovoco. Wij schreven dat Sovoco thuis niet meer ongeslagen was, maar dat was niet correct. Sovoco verloor uit in Utrecht en is dus in de  Bunt nog altijd zonder nederlaag, dat kon Set-Up ’65 vorige week ook niet ongedaan maken..

Europacup wedstrijden:  Die opsomming gaan we niet nog een keer overdoen, geen denken aan. Voor degenen die willen weten wat er in de CEv en Challenge Cup allemaal is gebeurd met de teams waarvoor Nederlanders uitkomen, moeten maar even terugbladeren. Naar artikel 56881 en 56872 van de VoV artikelen ID. Daar staat het allemaal genoteerd.

In Italië werd de wegens de Supercup uitgestelde wedstrijd tussen Conegliano (Robin de Kruijf) en Novara (Celeste Plak) deze week ingehaald. Dankzij onder andere 35 punten van Paola Egonu en dankzij een veel hogere foutenlast bij Conegliano (31 om 19) won Novara met 1-3. De Kruijf scoorde 10 keer, Fabris maakte er 24, Hill en Sylla bleven achter met scoren met respectievelijk 11 en 8 punten. In de tweede set was Novara het even kwijt (25-15) in de andere waren ze met 17-25, 21-25 en 22-25 de baas. Celeste Plak speelde niet.

Even een reminder:  Volgende week begint in Shaoxing in China het WK voor dames clubteams. Daar doen onder andere aan mee VakifBank en Eczacibasi (Turkije), Minas Tenis Clube en Praia Clube uit Brazilië en Voléro Le Cannet uit Frankrijk. Lonneke Slöetjes en Avital Selinger (Voléro) zijn er dus met hun teams bij. Verder nog teams uit China, Thailand en Kazakhstan. De sterrenensembles uit Italië ontbreken deze keer.

De VNL komt weer naar Nederland.  Dat duurt nog wel even, maar voor degenen die graag op tijd willen weten waar ze aan toe zijn kan een dergelijk bericht niet vroeg genoeg komen. Op 28, 29 en 30 mei volgend jaar speelt de Oranje dames ploeg thuis. Thuis is in Apeldoorn, in Omnisport. Tegenstanders zijn Brazilië, Bulgarije en Polen.

Wat doet u met Kerstmis, einde jaar om de clubkas te spekken?  Hebt u nog acties bedacht om zo aan het eind van het jaar de clubkas te spekken. Of zit u de club er ondanks de winter wel warmpjes bij. Bij HLB van Daal / DS gaan ze Kerststerren verkopen. Wat verkoopt u, vuurwerk, glühwein, haalt u voor 5 euro de kerstbomen bij de mensen op, hebt u een kraampje op de kerstmarkt met warme worst? Het is wel de tijd van het jaar voor actie, om het goed af te sluiten en het nieuwe goed te beginnen. Of zet u gewoon als club de schoen straks op met Sinterklaas in de hoop dat een sponsor of de gemeente er een aardige duit indoet?

Er zijn al kampioenen!  Echt waar. Het hoogste vrouwelijke jeugdteam van Sliedrecht Sport mag zich nu al kampioen van de Hoofdklasse noemen. Na CMV5.3 is MA1 het tweede team van Sliedrecht dat kampioen is geworden in dit seizoen. Er volgen er ongetwijfeld meer. Het team van Anouk de Jong, Janet de Jong, Sara van de Weg, Mila Leeuwis, Marit van der Sluijs, Katie Korporaal. Amalia Panajoti, Roos van Gastelen, Melissa Duijndam, Evi Roos, trainer-coach Dave van Rekom en trainer Bas de Groot had al een grote puntenvoorsprong opgebouwd. Doordat de naaste concurrent punten liet liggen, werd het team, zonder zelf te spelen en met nog drie wedstrijden voor de boeg, kampioen.

De Top 10  dan maar. U weet het toch nog wel? Een enkeling was het wellicht even vergeten en mailde ons dat een bepaald team, dat toch een hele belangrijke wedstrijd speelde, een topduel, niet genoemd was in onze Top 10. Of we dat team wilden doodzwijgen? Daar kunnen we alleen maar op zeggen, en dat doen we nogmaals, het is onze keuze en daarover valt niet te corresponderen. Ook niet over de redenen waarom ze er niet instaan, waarom wel proberen we aan te geven. U mag natuurlijk een andere mening hebben, dat is uw goed recht, maar daar wordt de Top 10 niet anders van.

1> Voltena vs Peelpush.  Bekerwedstrijd. Twee teams uit de Topdivisie gaan spelen voor een plaatsje in de kwartfinale. De nummer zes (7-13) krijgt de nummer twee (9-20) op bezoek. Dit duel herhalen ze op 8 december nog eens maar dan voor competitiepunten. Deze ontmoeting is ingedeeld in de onderste helft van het schema, dat betekent dat de winnaar in de volgende ronde thuisvoordeel zal hebben. Want dan is de winnaar van de nummer 3 uit de Top 10, die deze keer een Top 8 is, de tegenstander.

2> Zalsman Reflex vs CAS-CRM.  Bekerwedstrijd . Ook twee teams uit de Topdivisie. En twee die de laatste weken zich nadrukkelijk manifesteren in de top van de Topdivisie. Reflex won van koploper Inter Rijswijk in Rijswijk en van Webton, een potentiële topper, in Hengelo. CAS-CRM versloeg Inter Rijswijk ook al en ook Webton werd het nakijken gegeven. Reflex is eigenlijk de virtuele koploper van de Topdivisie, CAS-CRM staat derde. De winnaar van deze partij bekert verder tegen de winnaar van Peelpush vs Conisch Topvolleybal Zwolle. Het lijkt ons dat twee teams er best een stapje meer willen doen om straks een prachtige IJsselderby met elkaar uit te vechten, maar dat er ook twee zijn die dat maar niks vinden.

3> Springendal Set-Up ’65 vs VC Sneek. Bekerwedstrijd. Tja, alweer Twente vs Friesland. Dat is de laatste weken in diverse divisies (vooral in de Eerste) schering en inslag. Set-Up won in de competitie thuis van Sneek, maar dat is alweer een week of negen geleden. Sindsdien is er blijkens de huidige stand het een en ander veranderd. Voltena of Peelpush wordt de volgende tegenstander van de winnaar, het wordt dus een reis naar het Zuiden. Maar als Eredivisionist tegen een Topdivisie ploeg ook de mogelijkheid om naar de halve finale door te stoten. Eerst deze winnen, nooit over een wedstrijd heenkijken. De eerste is de belangrijkste, dat weten beide teams ook.

4> Regio Zwolle Volleybal vs Dros – Alterno. Bekerwedstrijd. Tja één ding is wel zeker. Als je prijzen wilt winnen en finales wilt spelen zoals Ester de Vries van Regio Zwolle Volleybal op de Nevobo site aangaf, zul je in de achtste finale van Dros – Alterno moeten winnen. Lukt dat niet, dan is de bekerfinale voor dit jaar weer een gepasseerd station en is het wachten op de volgende editie, volgend jaar omstreeks ongeveer dezelfde tijd. In de volgende ronde is voor de winnaar Amsterdam of Vroomshoop de tegenstander, ofwel Pharmafilter US of Eurosped.

5> VC Sneek II vs VC Bolsward. Eerste Divisie A dames. Derby. Moeten we er méér van zeggen. De nummer drie tegen de nummer negen. Zou een uitgemaakte zaak moeten zijn, maar we zeggen niet dat dit ook zo is.

6> Civitanova vs Trentino. WK clubteams. Een uiterst gewaagde voorspelling van onze kant, want dit zou dan de finale moeten zijn die voor zondag op het programma staat. Zou moeten zijn, omdat de twee Italiaanse teams zich daarvoor nog moeten plaatsen via winst in de halve finale tegen een Poolse en een Russische ploeg. En genomineerd omdat Maarten van Garderen bij Trentino speelt en hij al met zijn derde WK in anderhalf jaar bezig is. Eerst als beachvolleyballer, daarna met Oranje en nu dus met Trentino.

7> SC Dresden vs SSC Schwerin. Bundesliga topper. De nummer één gaat bij de directe belager op bezoek. Verder vertellen we er niks van, alleen nog dat bij Schwerin Tessa Polder en Britt Bongaerts spelen. En daarom is er voor dit duel gekozen.

8> Mag u dus zelf invullen, als het maar niet een van de bovenstaande noteringen is, want dubbele noteringen kan nu eenmaal niet in een Top 10. Het is maar dat u het weet!

Een ding willen we nog opmerken. De bekerderby Kenders Bouw DIO Bedum vs NTS – Vastgoed Donitas was uitermate geschikt geweest om in de weekend Top 10 op te nemen, ware het niet dat deze wedstrijd op maandag wordt gespeeld en daarom buiten de reikwijdte van de weekend Top 10 valt. Het is niet anders.

Dat was ’t wel.  Meer hebben we niet voor u. We gaan u natuurlijk zondag en daarna wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV. Stuur ze maar naar g.heerink@arghent.nl dan plaatsen we ze. Als u al een team- of een actiefoto heeft, stuur die dan even als bijlage mee!

gh @ Vizier op Volleybal