Vizier op volleybal

 

De VoV Weekend Top 10 (en weinig meer)

 

 

VoV, 24-10-2020. 1:15 uur. De VoV weekend Top 10 in de problemen, voor de tweede week op rij zijn er geen wedstrijden in Nederland.  Dus weer geen teams uit de Ere-, Top-, Eerste of lagere Divisies die kunnen meedingen naar een ereplaats in onze Top 10. Jammer, het is alweer een behelpen en dat geldt niet alleen voor het volleybal hier te lande. Dan maar opnieuw uitwijken naar de buurlanden? Eerst maar eens zien wat er daar zoal op de agenda staat. Voordat we besluiten onze Top 10 van over de grens te halen.

In Italië Speelt Conegliano (1) tegen Monza (4) en Scandicci (2) tegen Novara (5). Met alleen bij Scandicci geen Nederlandse inbreng. Verder Brescia (13) tegen Chieri (6), hetgeen daar het tweede Nederlandse onderonsje is. Met Marrit Jasper tegen Annick Meijers. Als de Nederlandse competitie op volle toeren had gedraaid had Conegliano vs. Monza (de Kruijf vs. Meijners) wellicht een plaatsje onderin de ranglijst gekregen, die willen we dus nu niet passeren. Maar verder, neen, geen nominaties.

Ook bij de mannen niet, daar speelt Perugia (1) tegen Ravenna (9) en Monza (10) tegen Trentino (7). Onder normale volleybalomstandigheden was er geen plaats voor hen geweest, dus nu ook niet.

De dames in Frankrijk hadden gisteravond al St. Raphael (Lynn Blenckers) vs. Paris St. Cloud (Paula Boonstra) op de planning staan. St. Raphael won met 3-1, ondanks 20 punten van Paula Boonstra voor Paris en dankzij 6 punten van Blenckers voor de thuisploeg. Die kunnen we dus ook niet meenemen in de Top 10.

Chamalières (Nynke Oud) krijgt koploper Nantes op bezoek en Mulhouse van Tessa polder, de nummer drie in de stand, speelt uit bij de nummer acht. Als een dergelijke partij in onze Eredivisie gepland stond, kwam die niet in de Top 10, dus deze partij ook niet. Bij de mannen gaat Toulouse (Jorna, Parkinson) op bezoek bij de rode lantaarndrager Nice. Dus ook niet meteen een topper. Geen wedstrijd om op te nemen uit Frankrijk, al is er ook grote schaarste.

De Bundesliga kent wat ons betreft wel een mooie partij. SC Dresden tegen USC Münster. Een middenmoot gevecht. Dat klinkt in ieder geval beter dan de nummer zes tegen de nummer acht, die we elders niet goed genoeg vonden om op te nemen. Wiesbaden vs. Aachen is ook zo’n duel. Onder normale omstandigheden niet, dus nu ook niet. Ach we laten ook Dresden vs. Münster maar achterwege, geen stiefkinderen maken. De mannen in Duitsland hebben er pas één ronde opzitten, het is er dus nog niet spannend.

In België zijn de wedstrijden voor dit weekend wegens corona uitgesteld, daar hoeven we dus verder niet naar te kijken.

Chemik Police (8ste) van Indy Baijens krijgt de nummer twee van de ranglijst op bezoek en LKS Lodz (3de, Britt Bongaerts) reist naar de nummer  elf, Wroclaw. Ook geen duels die we in onze Top 10 opnemen, net als het duel bij de mannen tussen SKRA tegen Olsztyn, de ploeg van Robbert Andringa. Dat duel is uitgesteld. Drie keer raden waarom. U mag nooit weer raden! Dus de Plus- en Tauron Liga helpen ons dit weekend ook niet verder.

In Zwitserland had Schaffhausen tegen Volley Düdingen van Ana Mebus, de nummer twee ging op bezoek bij de nummer drie, wellicht genomineerd kunnen worden, ware het niet dat deze wedstrijd gisteravond al gespeeld is en dus geen weekend duel is. Jammer maar helaas. Overigens, het duel werd met 0-3 (18, 19, 18) gewonnen door Düdingen. Mebus speelde niet.

Tja, deze keer dan maar geen Top 10? Lijkt ons verstandig, want de duels moeten wel het niveau hebben om in de Top 10 te worden opgenomen. En met alleen Conegliano vs. Monza en een door uzelf te kiezen wedstrijd is het al met al ook wel heel erg karig. Dan maar liever niet!

En het andere nieuws? Is er niet nog meer?

Eigenlijk niet zo heel veel, als er niet wordt gevolleybald droogt het aan volleybal gerelateerde nieuws ook langzaam op. Ja, bij Sliedrecht Sport hebben ze op Sporthal De Basis weer een hele lading zonnepanelen kunnen plaatsen, maar dat rekenen we tot het Energienieuws.

En Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen bij Nevobo, is op het CEV-congres in Wenen herkozen in het bestuur van de Europese volleybalbond CEV en wereldvolleybalbond FIVB. Hij werd in oktober 2015 aangesteld en kan zich nu nog vier jaar inspannen voor beide bestuursorganen. Altijd makkelijk om een ‘eigen man bij’ te hebben.

Rene Van Kuilenburg, is voorzitter af bij Set-Up ’65. Hij zegt ‘Good Goan’ omdat hij het voorzitterschap niet meer kan combineren met zijn nieuwe werkkring in Den Haag. Tot 31 december moet de club uit Ootmarsum het zonder voorzitter doen, vanaf die datum is de vacante plek ingevuld. Tot die datum neemt het huidige bestuur met ondersteuning van Mark Vos de taken over.

Andere formule voor CL poulewedstrijden vanaf 2021. Naar verluidt zullen in 2021 in de Champions League geen uit- en thuiswedstrijden meer worden gespeeld in de poulefase. De CEV overweegt om de vier teams per poule op drie achtereenvolgende dagen in een ‘poulebubble’ in een voor de gezondheid ‘veilig’ land tegen elkaar te laten spelen. Dit voornemen zou mogelijk al in november bekend worden gemaakt.

Verder niets meer, goed weekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.