Vizier op volleybal

 

De Vries en Boekhoudt verlengen bij Lycurgus

VoV, 13-06-2024. 11:59 uur. De twee middenaanvallers Niels de Vries en Robin Boekhoudt spelen ook komend seizoen voor Nova Tech Lycurgus. Beide spelers hebben een contract voor het nieuwe seizoen ondertekend. Daarmee komt het aantal vastgelegde spelers voor volgend seizoen op acht.

De 27-jarige De Vries begint aan zijn zevende seizoen bij de Bluearmy en is nog gretig. ‘Ik vind de ontwikkelingen die de club doormaakt mooi om te zien en daar ben ik graag onderdeel van. Daarnaast voel ik mij comfortabel binnen Nova Tech Lycurgus en hecht ik waarde aan de relaties die ik door de seizoenen heen heb opgebouwd. Structureel spelen in Martiniplaza is iets waar ik naar uit kijk, helaas heb ik dit door een enkel blessure afgelopen seizoen weinig mee gemaakt.’

De Vries liep aan het begin van 2024 een blessure op en was drie maanden uit de running. De Noord-Hollander was pas vanaf de kwartfinale van de play-offs tegen Simplex SSS weer inzetbaar.

Namens Nova Tech Lycurgus BV is Arjan Taaij content. ‘Ontzettend blij dat Niels als “routinier” bij NovaTech Lycurgus blijft. Een uitstekende middenman die ook afgelopen jaar voor zijn blessure heeft laten zien dat hij van grote meerwaarde is. Met het verlengen van zijn contract zijn ook de cultuurwaarden van de club geborgd.’

Verder heeft de speler die bij de Gasunie werkt nog een reden om door te gaan. ‘Ik graag prijzen pakken in mijn nieuwe rugnummer 16. Vorige zomer heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn oma, één van mijn trouwste supporters met wie ik een speciale band had. Ter ere van haar speel ik sinds afgelopen seizoen met nummer 16. Het winnen van een prijs in dit rugnummer zal voor mij extra speciaal zijn.’

Boekhoudt is wat korter van stof, maar daarom niet minder gemotiveerd. ‘Ik heb ondanks het sportief lastige seizoen afgelopen jaar een leuke tijd heb gehad en beter ben geworden.’ De 23-jarige Boekhoudt eindigde afgelopen seizoen bovenaan in de statistieken van alle middenmannen in de BetCity Eredivisie. En stond op de longlist voor het Nederlands team van bondscoach Roberto Piazza.

Daarnaast lonkt de man die vorig seizoen over kwam van Draisma Dynamo naar meer prijzen. ‘Ik ben benieuwd naar de plannen van Nova Tech Lycurgus en ik wil voor de derde keer kampioen van Nederland worden.’

Taaij over het blijven van Boekhoudt. ‘Met Robin leggen we een uitstekende Nederlandse middenman met potentieel vast die nog grote stappen kan maken. Aanvallend was hij afgelopen jaar top van Nederland en we willen samen verder stappen maken naar nieuwe sportieve ambities.’

Inmiddels staan acht spelers onder contract voor komend seizoen:

Spelverdeling: Uroš Planinšič en Gijs van Solkema

Diagonaal: Stijn van Schie

Passer-loper: Vicente Parraguirre en Auke van de Kamp

Middenaanval: Alexej Zhbankov, Niels de Vries en Robin Boekhoudt

De rest van de selectie maakt Nova Tech Lycurgus de komende dagen bekend.

gh @ VoV, bron persbericht Theo Sikkema, Nova Tech Lycurgus. Foto’s website Lycurgus.