De Vries uitgeschakeld, Koelewijn door

VoV, 05-12-2018. 5:48 uur. Jente de Vries is er met Par-ky Menen niet in geslaagd om de volgende ronde van de CEV Cup te halen. Dat er bij Burgas een moeilijke klus te klaren was, was al wel duidelijk na de thuis op het nippertje met 3-2 gewonnen wedstrijd. Die winst werd vorige week met 24-22 in de vijfde set binnengehaald.

Ook gisteravond waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd het weer een vijfsetter.  De ploeg van de Vries, die met 24 punten topscorer bij Menen werd, kwam op een 1-2 voorsprong in sets (25-23, 22-25, 23-25) en kreeg in de vierde set kansen om de wedstrijd voor zich te beslissen. Dat lukte niet, Burgas maakte via 30-28 gelijk en kon daarna met 15-8 in de tiebreak de golden set afdwingen.  Bij 12-14 had Menen de match voor het grijpen, echter wist de thuisploeg voor de tweede keer de score om te draaien en met 16-14 gaan zij door naar de volgende ronde.

In de Challenge Cup won Poitiers, de ploeg van Thomas Koelewijn,  thuis met 3-0 van Saarema. Uit was met 2-3 gewonnen zodat de volgende ronde voor de Fransen binnen is. In de eerste set was er met 26-24 (na 21-20) nog een spannende finale en ontknoping, in de tweede set maakte Poitiers er na de 21-19 met 25-22 een 2-0 voorsprong van. De volgende ronde werd bij eerste gelegenheid via de winst in de derde set gepakt. Het werd 25-21. Koelewijn had een uiterst effectieve avond. Van de acht set-ups scoorde hij er zeven. Daarnaast maakte hij ook nog drie blokpunten, hetgeen zijn totaalscore op tien bracht.