Vizier op volleybal

 

Apollo 8 heren-/ jongenslijn nieuwe stijl

VoV, 05-12-2018. 4:48 uur.  De Technische Commissie herenlijn van Apollo 8 heeft als één van haar doelstellingen om het jongens- en herenvolleybal een nieuwe impuls te geven. Deze impuls is nodig gezien het dalende en vergrijzende aantal spelers binnen de club. Het is een landelijke tendens dat er steeds minder jongens gaan volleyballen. Dit vraagt ons inziens een ‘andere’, maar vooral uitdagende benadering.

Jongens- en herenvolleybal heeft in de loop der jaren niet bepaald een ‘cool’ imago gekregen. Samen in een sporthal je wedstrijden spelen is voor een grote groep potentiële volleyballers niet meer uitdagend genoeg.

We gaan op een andere manier naar het jongens- en herenvolleybal kijken waarbij we de verbinding gezocht hebben tussen het zaalvolleybal, beachvolleybal en crossfit. Deze laatste twee sporten hebben wel het flitsende imago waar de jeugd zich in herkent. Verder neemt crossfit steeds meer in populariteit toe. Het is gericht op de verbetering van je fysieke en mentale fitheid. Het doel is om door deze aanpak meer jongens geïnteresseerd te krijgen in volleybal. Tevens hebben we als doel om de huidige (jeugd)spelers in de selectielijn een totaal programma aan te bieden waardoor ze naar een hoger niveau kunnen groeien.

Zaal- en beachvolleybal kunnen elkaar versterken wanneer er een goed plan van aanpak komt. Een plan waarbij de spelers het hele jaar met hun sport bezig zijn, in de wintermaanden in de zaal en aansluitend in de zomermaanden op het zand. Fysieke en mentale fitheid is een voorwaarde om goed te kunnen presteren. Crossfit biedt volgens ons een perfecte ondersteuning om deze doelen te kunnen bereiken. Op deze manier willen we de jongens faciliteren om het maximale uit zichzelf te halen.

Om dit maximale te kunnen bereiken hebben we voor iedere tak professionele begeleiding gerealiseerd. Gekwalificeerde trainers die geloven in deze manier van werken en die samen een plan van aanpak hebben gemaakt gericht op het team alsook op het individu. Dus trainers die in nauw onderling overleg een programma gemaakt hebben voor het hele jaar. Een plan voor zowel de heren selectielijn alsook voor onze jeugdspelers.

Op dit moment trainen de spelers van het eerste herenteam wekelijks bij UFC in Borne onder begeleiding van Humphrey Fridt. Iedere speler is anders en dat vraagt om een specifieke benadering. Humphrey kent als geen ander de kneepjes van het vak om spelers individueel fysiek en mentaal fitter te krijgen.

Apollo 8: Zaalvolleybal. Webton Beach Twente: Beachvolleybal. UFC: Crossfit

gh @ VoV, bron en foto via persbericht Apollo 8.