De weekend wedstrijden in Frankrijk

VoV, 25-01-2021. 5:38 uur. In de Franse hoogste volleybal divisies kwamen afgelopen weekend Tessa Polder, Nynke Oud en Lynn Blenckers in actie. Bij de mannen ging dat op voor Gijs Jorna, Michael Parkinson en Ramon Martinez Gion.

Eerst maar de dames. Tessa Polder speelde met Mulhouse de uitwedstrijd tegen Istres en won daar met 1-3. Een makkelijke eerste set (13-25) werd gevolgd door een heel wat lastiger winst in de tweede (23-25). Istres won de derde met 25-18, maar verloor de vierde (21-25) en dus ook de wedstrijd. Polder scoorde 6 keer. Ze stond alle sets in de starting six.  Mulhouse is met 13-34 koploper in Frankrijk.

Nynke Oud ging met Chamalières op bezoek bij France Avenir 2024, de talentenploeg van Frankrijk die op de Olympische Spelen in Parijs in 2024 er klaar voor moeten zijn. Nu is het in elk geval nog niet zo ver want ze verloren met 0-3 van de ploeg van Oud. Met 18, 22 en 10 punten per set trokken ze drie keer aan het kortste eind. Nynke Oud stond drie sets op spelververdeling en scoorde 3 keer. Chamalières staat op de twaalfde plaats van de ranglijst.

St. Raphael van Lynn Blenckers kon het thuis niet bolwerken tegen Béziers, de nummer twee van de ranglijst. Het werd een 0-3 nederlaag. De eerste twee sets gingen vlot verloren (18-25, 19-25), maar in de derde set was de ploeg van Blenckers dicht bij setwinst. Pas na 26-28 moesten ze zich geslagen geven. Lynn Blenckers scoorde 8 keer, waarvan 2 blokpunten en 1 ace. Haar ploeg staat elfde.

Paula Boonstra won vrijdagavond met Paris St. Cloud met 0-3 bij Vandoeuvre. Daarover berichten we reeds in onze VoV weekend top 10 van zaterdagmorgen. Paris staat achtste (14-19).

Bij de mannen kon Ramon Martinez Gion met rode lantaarndrager Ajaccio het niet bolwerken tegen koploper Montpellier. Ajaccio kwam per set op 20, 19 en 11 punten. Daarvan scoorde Martinez Gion er 10.

Toulouse behaalde een 2-3 uitzege bij Nantes. De 0-1 in sets werd 2-1 en in de vierde set wisten Jorna en Parkinson  er  via 20-25 er een verlenging uit te slepen, die ze met 12-15 wonnen. Teamcaptain Gijs Jorna scoorde 15 keer, Michael Parkinson pakte één puntje meer mee. Hij had een scoringspercentage van 80% in de aanval. Nantes had de betere eigen score (83 om 76) maar deed zich met de foutenlast (34 om 20) de das om. Toulouse staat tiende (16-21), Montpellier is zoals gezegd koploper (16-40) en Ajaccio is laatste (16-6)