Vizier op volleybal

 

De weken van de waarheid in Topdivisie B (m)

VoV, 03-02-2023. 6:20 uur. Voor de topteams in de Topdivisie B bij de mannen breken de weken van de waarheid aan. Dat gaat met name op voor Volley Tilburg en Sliedrecht Sport Heren2, de huidige nummers 1 en 2 van de ranglijst. En in iets mindere mate voor VIVES, dat op het laagste treetje van het podium staat.

Voor Volley Tilburg gingen de bewuste weken vorig weekend al met hun uitduel tegen VV Utrecht, de nummer 4 in de stand, van start. Eigenlijk werd dat een probleemloze 0-3 zege, warmdraaien voor zaterdag als de nummer drie VIVES op bezoek komt en voor de weken daarna als twee keer achter elkaar tegen Sliedrecht Sport H2, hun naaste belager, gespeeld wordt. Eerst uit dan thuis en er dan ook een eind komt aan de ongeslagen status van een van beide of misschien wel aan die van allebeide ploegen,  als dat niet vooraf al gebeurd. Of niet VIVES?

Sliedrecht Sport H2 heeft zaterdag eerst de uitwedstrijd tegen Compaen om op toeren te komen voor ‘the big matches’. VIVES speelt tegen Peelpush en VCV als de twee topteams elkaar bestrijden en voor hen zal het zaak zijn om dan geen punten te morsen. Dan is er de mogelijkheid om als debutant hoge ogen te gooien.

Peelpush vs. VV Utrecht is ook een mooi affiche voor aanstaande zaterdag. De nummer vier tegen de nummer vijf, met een puntje voordeel bij hetzelfde aantal wedstrijden voor Peelpush.

Zaanstad vs. Donki Sjot is een duel tussen twee middenmoters (nr. 6 vs. nr. 8) en VCV vs. Protos een strijd in de kelder van deze divisie. VCV heeft  zes punten voor op rode lantaarndrager Protos, maar tegen de Utrechtse studenten heb je pas gewonnen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Al had daar net zo goed kunnen staan ‘pas verloren als het laatste fluitsignaal heeft geklonken’.

Gezien de seizoenhistorie mogen we verwachten dat Inter Rijswijk, dat het Sliedrecht vorige week nog knap lastig maakte, het merendeel van de punten tegen Spaarnestad in eigen huis houdt.

Hoe de stand van zaken na aanstaande zaterdag is en wat er van de verwachtingen is uitgekomen laten we u natuurlijk ook weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.