Vizier op volleybal

 

Kan Orion H2 stunten tegen koploper Keistad?

VoV, 03-02-2023. 6:14 uur. Zeven punten is het verschil tussen de nummer drie en nummer vier, in casu DIO en SV Dynamo H2, en zeven punten is ook het verschil tussen de nummer zeven en acht, in casu Madjoe en Olhaco. Dit verdeelt de ranglijst in kopgroep, peloton 1 en peloton 2 waarbij met name in peloton 1verschillen zitten die dit weekend met een driepunter overbrugd kunnen worden.

Maar zaterdag zijn de ploegen die in peloton 1 bivakkeren afhankelijk van hun eigen resultaat of van dat van de teams in deze groep om in de stand stappen voor uit te kunnen maken. Niks nieuws, dat is overigens meestal zo!

Op de agenda staan namelijk de volgende duels:

  • Nr. 10 vs. nr. 04, Reflex vs. SV Dynamo H2. (25 pnt)
  • Nr. 05 vs. nr. 08, Webton (24 pnt) vs. Olhaco
  • Nr. 06 vs. nr. 01, Orion H2 (23 pnt) vs. Keistad.
  • Nr. 07 vs. nr. 12, Madjoe (22 pnt) vs. PDK H2.

Naar deze koppelingen kijkend zal Orion H2 een lastige opgave hebben en Madjoe eentje die een stuk makkelijker oogt. Waardoor het middendeel van de stand weleens behoorlijk door elkaar gehusseld zou kunnen worden.

Sudosa-Desto, dat tweede staat (33 pnt), krijgt EVV Elburg op bezoek. Hun gasten staan voorlaatste en hebben 5 punten. Dat lijkt vooraf al een gelopen race. En DIO Bedum (32 pnt) zal in Nijmegen tegen VoCASA H2 een positief resultaat moeten halen om mee te blijven doen in de kopgroep.

Keistad blijft, wat er ook gebeurt de koploper, zij staan 4 punten voor. EVV en PDK H2 blijven, wat er ook gebeurt de laatste twee teams in de stand. Al kunnen ze wel van positie verwisselen en kan de rode lantaarn van PDK naar EVV gaan. Kan, hoeft niet.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.