Vizier op volleybal

 

Debuut Lavinia Maiorano bij Nitra in Slowakije.

VoV, 04-02-2023. 14:10 uur. Al in de wedstrijd van gisteren tegen Brusno maakte Lavinia Maiorano haar debuut in het Slowaakse damesshirt van het UKF Nitra Volley-project. Zij wordt de allereerste Nederlandse volleybalster in de competitie in Slowakije.

Haar ploeg won de uitwedstrijd met 1-3 via de setstanden 25-19,  21-25, 20-25 en 23-25. Lavinia Maiorano moest meteen aan de bak. Ze stond vanaf de eerste opslag in de basis en bleef daar vier sets in staan. In de tweede en derde set was ze met 7 en 8 punten per set scorend erg succesvol. Totaal scoorde ze 18 keer, waarvan 2 keer blokkerend.

Voor haar is het de eerste buitenlandse klus. “Ik ben pas een paar dagen in Nitra, maar ik heb het hier naar mijn zin. Ik zie dat de voorwaarden voor het volleybal hier uitstekend zijn en ik geloof dat ik het team positief kan helpen. Ik kijk enorm uit naar de volgende wedstrijden”, aldus Lavinia.

Dit seizoen speelde ze eerder bij Eurosped in Vroomshoop, dat niet meer in de hoogste competitie van Nederland uitkomt. “De club stopte vanwege financiële problemen. In januari hebben ze ons laten weten dat we vanaf 1 februari op zoek kunnen gaan naar een nieuwe club. Ik heb nu ongeveer een week contact met Nitra en ben blij dat alles rond is. Ik heb een nieuwe uitdaging voor me”, vervolgde Maiorano.

“Ik zal er als diagonaal spelen. Ik voel me daar beter dan op de passer loper positie. Passen is niet mijn sterkste punt, dus hebben we met coach Bočkay afgesproken dat ik als diagonaal zal starten”.

“Na de blessure van Lenka Kvasnová moesten we de positie van diagonaal versterken. We waren al geruime tijd op zoek naar een geschikte kandidaat voor ons verjongde team. We hadden verschillende opties met de clubleiding en we kozen uiteindelijk voor Lavinia. Ze is een jonge en veelbelovende volleybalster, met een grote wil om te werken en met een zeer positieve instelling, ze zal zeker een aanwinst zijn voor ons team”, verklaarde coach František Bočkay de komst van Lavinia.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron en foto website Nitra