Vizier op volleybal

 

‘Back to the Future’ met in de hoofdrol Gemini S

VoV, 04-02-2023. 11:35 uur. De beslissing in de derde divisie A heren volleybal, valt in de komende twee maanden. De nabije toekomst. Voor ons (Gemini S) zijn dat de wedstrijden tegen Madjoe, US en NVC (positie twee, drie en vijf). Wanneer je er twee van de drie wint moet het gek lopen wil je geen kampioen worden. Echter, hoe gek kan het lopen? Want toen wij bijvoorbeeld tegen het één-na-laatste team Utrecht speelden…Enfin.

Na de kerst hebben wij zeven sets gewonnen in vier wedstrijden. Als wij met te veel arrogantie de wedstrijd in gaan, zou er zomaar een pijnlijk deksel op onze neus kunnen vallen. Desalniettemin serveerde Remko bijna de eerste set uit. En Erik serveerde bijna in. Utrecht gaf zich vanaf 14-4 al gewonnen. Deze set voedde onze arrogantie door de 25-10 die er binnen no-time op het telbord stond.

Mike had als coach weinig te doen. Hij praatte met, nou ja, hij praatte tegen Klaaf over koetjes en kalfjes. Vervolgens serveerde Wouter bijna de tweede set uit. Er sloop in de tussentijd nog meer gemak en zelfdunk in ons team. Zoals Gemini S’ eigen Dr. Emmet Brown oftewel uitvinder uit de filmreeks Back to the Future: Wijbe ooit gezegd heeft: ‘Een eerste seizoenshelft is één, maar een tweede seizoenshelft is een tweede.’ Wij begrijpen deze wijsheid en diepgang niet.

Wij zijn meer met onszelf bezig dan met de toekomst. Terwijl Wijbe een ervaren, slimme en geweldige vent is. Vervolgens werd, net als de euforische muziek van John Williams klinkt, de tweede set gewonnen (25-16).

Het was een onontkoombaar gevolg van de overklassing in de eerste set. En hoe gingen wij de derde set het veld in? Als de pestkop Biff? Als opschepperige Remko? Hautaine Wouter? Minachtende Tim? Overmoedige Tom? Eigenwijze Erik? IJdele Martijn? Pedante Bas? Verwaande Bram? Coachte Mike uit de hoogte? En hield Klaaf laatdunkend zijn mond? Een feit bleef, dat via te veel eigen fouten de derde set verloren werd met 22-25.

Konden we nu maar met hulp van Wijbe’s tijdmachine via het verleden terug naar de het heden. Dan hadden we in de Grays Sports Almanak kunnen zien wat onze acties voor resultaten op zouden leveren. Wijsgeer Wijbe: ‘Kleine dingen kunnen grote gevolgen hebben. Zeker in het volleybal.’ Dat bleek ook zeker in de vierde set. De sfeer die er hing was ‘dat we deze wel even gingen winnen’. Nou niet dus. Het werd 18-25.

En de laatste set keken wij toe tot 13-15. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Die van het feilloze verleden. En van het hoerige heden. Het verlies met 2-3 was als een duimnagel die doormidden scheurt. En we kunnen alleen maar hopen dat we een betere toekomst voor de boeg hebben dan Michael J. Fox.

gh @ VoV, verslag en foto van/via BB Achternaam, Gemini S.