Vizier op volleybal

 

December topmaand voor Twents volleybal

VoV, 06-12-2017. 9:19 uur.  Afgelopen zaterdag en zondag hadden de volleybal liefhebbers in Twente de topduels voor het uitkiezen, al konden ze door de tijdstippen waarop deze wedstrijden begonnen niet bij allemaal present zijn. Maar drie van de vier was mogelijk en gezien het aantal bezoekers in Tubbergen (Dynamo vs Krekkers) , Weerselo (Wevo vs WVC) , Borne (Veracles vs Apollo 8) en Vroomshoop (Eurosped vs VC Sneek) weet de Twentse fan de weg naar de sporthallen wel te vinden.

Afgelopen zaterdag was echter pas het december – voorafje, gelet op wat er deze maand verder nog aan volleybalmoois de revue passeert.  De hele Nederlandse top komt namelijk in Twente op bezoek, maakt niet uit of het voor de competitie, de beker of voor een eindejaarstoernooi is, de Twentse volleybalfan kan het beste wat Nederland op volleybalgebied te bieden heeft met eigen ogen in de eigen streek zien spelen. Alsof de Sint en de Kerstman de handen in elkaar hebben geslagen voor een sportief kadootje aan hen in de maand december.

En natuurlijk is er de topderby tussen Eurosped en Springendal Set-Up ’65. Sterker daar beginnen we mee. Aanstaande zaterdag op 20:00 uur in de Schalm in Ootmarsum, de revanchepartij voor Set-Up voor de in Vroomshoop geleden 3-2 nederlaag. Tegelijkertijd wordt er in Hengelo aangefloten voor het duel tussen Webton en de koploper van de Topdivisie, het bezoekende Sliedrecht Sport. Een uitdaging van jewelste voor de Hengeloërs.

Volgende week is het weer raak bij Webton in Hengelo. Dan komt landskampioen, Supercup winnaar en CEV Cup deelnemer Abiant Lycurgus naar Veldwijk. Voor de kwartfinale van de Nevobo beker. Voor het eerst in haar bestaan komt een landskampioen op bezoek bij Webton.  Dit gevecht gaat om een plaats in de halve finale van de beker! Schrijft Webton geschiedenis? Kom op tijd voor een goede plaats, want het schijnt waanzinnig druk te worden!

En in het weekend dat daarop volgt speelt Set-Up tegen VC Sneek (16-12) en Eurosped vs Sliedrecht Sport (17-12). De bezoekende teams staan op dit moment nummer één en twee in de Eredivisie.  En als klap op de vuurpijl, of als knal van de carbidbus, spelen Eurosped en Set-Up op 20 december weer tegen elkaar, voor de kwartfinale in de beker.

En het toetje van de maand wordt in Almelo geserveerd. Bij het Topvolleybal Toernooi, waar opnieuw de Nederlandse topploegen Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion te gast in Twente zijn, samen met teams uit België (de koploper van de Belgische competitie ) en Duitsland.

En dan hebben we het nog niet gehad over de derby’s op eerste divisieniveau bij de dames tussen Krekkers vs Rivo (09-12) en Set-Up ’65 II vs DeVoKo (16-12) of het bezoek dat de koploper van de eerste divisie A bij de mannen,  Sportsbar Donitas,  aan Apollo 8 brengt op 16-12.

Naar deze opsomming kijkend kunnen we ons voorstellen dat de Twentse volleybalfan zich maar wat gelukkig prijst met deze vooruitzichten. Dat wordt smullen geblazen.

gh @ Vizier op Volleybal.