Vizier op volleybal

 

Deceptie Donitas na bijna deceptie Webton

VoV, 11-02-2019. 15:48 uur. De gehavende selectie van Webton verscheen zaterdag in het hol van de leeuw aan tegen de mannen van Donitas. In de eerste twee sets werden de heren van Webton bijna volledig verslonden door de gretige leeuwen van Donitas. Echter vochten de mannen van Webton zich als een stel hyena’s terug in de wedstrijd om er vervolgens met de winst vandoor te gaan.

Waar Donitas in de voorbeschouwing aankondigde een demonstratiewedstrijd te gaan geven waarbij Webton bereid gevonden zou zijn om vernedert te worden, eindigde de wedstrijd voor Donitas in een totale deceptie. Donitas zal nadat ze twee weken geleden bijna uit elkaar gevallen waren, nu de genade slag wel gekregen hebben en helemaal uit elkaar gescheurd zijn.

Na een 2-0 voorsprong werd de wedstrijd vakkundig uit handen gegeven. Waar het in de eerste twee sets nog veel servedruk leverde en alle kansen benutte, viel dat in de resterende drie sets weg. Terwijl bij Webton de pass onder controle kwam en de aanvallende beer Sybe niet meer te houden was.

Na de wedstrijd zag je in de kantine tijdens de Doni – Dierentuinparty tussen alle berenvellen, leeuwenhuiden, panter printen, huilende Donitas spelers en slangenvellen een stel vrolijke zingende Webton gasten die nog tot laat in de nacht het feest compleet gemaakt hebben in Groningen.

Uiteindelijk is iedereen na wat branderige gevoelens, uitgevallen systemen, en coma’s weer terug gekeerd naar het Tukkerland.  De komende tijd zal het vanuit het Tukkerland wat rustiger worden aangezien Webton de volgende wedstrijd pas weer op 9 maart speelt. De Mannen van Webton mogen dan afreizen naar de Marimbahal voor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk.

gh @ VoV, verslag van Elmar Heupers, Webton. Foto Jan van den Noort.