Van Daal/DS H2 wint zonder goed te spelen

VoV, 11-02-2019. 15:54 uur. De 4e wedstrijd van 2019. Iedereen van Heren 2 ging naar laagvlieger AETOS H1 uit Arnhem. Behalve middenman Dirk, die vermaakte zich in de “Nasse Schnee” met de Heidi’s in Tirol.

Reden voor een andere opstelling, het zogeheten drie middenmannen systeem. Dit is een systeem met veel mogelijkheden waarbij Armand gewoon alles op midden speelt en Pepijn en Jeroen afwisselend deze positie voor hun rekening nemen. Set 1 werd verder gestart met Sven en Max op de buiten, Mees als spelverdeler en Rob als libero.

De set begon rommelig. Klaarblijkelijk waren na een week trainen met dit nieuwe systeem de zekerheden er nog niet helemaal ingeslepen. HLB maakte veel persoonlijke fouten in de pass en service. Gelukkig kwam Armand bij een achterstand van 9-6 op service en met voldoende druk pakte hij HLB bij de hand en zo liepen de mannen uit naar 9-13. Helaas schakelde AETOS een tandje bij en zo stond het binnen no time weer gelijk. Goed voorbeeld doet goed volgen; Mees bedacht dat hij ging serveren tot de 14-19. Hiermee was het verzet gebroken en HLB won uiteindelijk met 15-25.

Op naar de volgende! Nu ging het gelijk op tot de 7-7. Daarna zakte HLB weg tot een bedenkelijk niveau. Op alle fronten werden fouten gemaakt die het publiek niet van HLB gewend is. Bij 15-9 kwam Lars erin en iets later Joost om te proberen het tij te keren. Dit lukte goed. Punt voor punt kwam HLB dichterbij en bij 19-19 stond het weer gelijk. Helaas kwamen daarna de onnodige fouten weer terug. En Heren 2 verloor met 25-22, 1-1.

Start set 3. Het was Heren 2 inmiddels wel duidelijk dat het vandaag niet zou komen aanwaaien. Ze bouwden langzaam uit naar een comfortabele drie punten voorsprong. Er was nog altijd een service foutje hier, een pass foutje daar en een ander foutje ergens anders. Zo bleef AETOS in de race voor setwinst. Zo ging het van 16-19 naar 19-19. Joost en Lars mochten weer aantreden. Ondertussen sloeg Sven een aanvalsbal touché-uit via iemands voorhoofd en Joost serveerde zo hard dat er aan de andere kant van het net een bloedneus ontstond. De tegenstander was even van de leg door al dit volleybalgeweld. HLB snoepte snel deze set binnen met 23-25.

Set 4. HLB begon weer lekker en HLB liep uit naar een 6-12. Niets aan de hand zou je zeggen. Echter kreeg het publiek toch nog een wedstrijd te zien. Want het werd 12-12. Het werd echt een knokwedstrijd en het ging gelijk op tot de 24-24. De lange rally’s werden gewonnen door HLB en met name Max legde aanvallend het vuur aan de schenen van AETOS. Met afwisselend tikballen en harde aanvallen kon hij de punten aaneen rijgen.

Bij een laatste snoeiharde aanval zat er nog één hand onder van de tegenstander, de bal ging nipt terug over het net maar daar hing Max alweer in de lucht. Gelukkig snapte hij dat de bal vol in jagen en hierbij een veelvoorkomende netfout maken niet de meest slimme optie was. Koelbloedig sloeg hij de bal rustig in en zo won Heren 2 na een zware pot volleybal. Heren 2 had hierin toch vooral zichzelf als grootste tegenstander.

Eind van het ritje. Vier punten mee naar Den Dungen. Onze concurrenten voor plek 2 lieten meer punten liggen en zo was het toch nog geen verkeerde zaterdag.

Aanstaande zaterdag 16 februari reizen de heren uit Landgraaf af naar Den Dungen. Om 17.00 uur begint de wedstrijd in sporthal de Misse. Komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van HLB van Daal / DS  Heren 2. Foto Jan van den Noort.