Vizier op volleybal

 

HLB van Daal/DS van 0-2 naar 3-2 zege

VoV, 12-02-2019. 5:35 uur.  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd HLB – Inter Rijswijk op het programma. De neutrale toeschouwer heeft waarschijnlijk vooraf gedacht dat alle punten met de nummer 2 van de ranglijst mee naar Rijswijk zouden gaan, zo stond het ook beschreven in zowel de prognose van de Nevobo en de voorbeschouwingen op verschillende media.

Echter had niemand er rekening mee gehouden dat de Misse in den Dungen een (bijna) onneembare vesting blijkt te zijn, slechts één keer werd er verloren dit seizoen. Tot nu toe alleen nog maar van Reflex heren 1, die nu weer wat verder aan kop gaan in de race om het kampioenschap.

Met grote vreugde zag de selectie van heren 1 in de kleedkamer dat de livestream zelfs door de tegenstander bekeken wordt, hier het voorbeeld!

https://www.instagram.com/p/BtrMnZXoa4I/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=hj4djh0zvv9m

We zien de kratjes vanzelf verschijnen mannen, ook de comments worden opgemerkt ( @Sandorvanstraten, het taalgebruik laten we even achterwege). Door naar de wedstrijd dan maar, genoeg over de kratjes bier die heren 1 nog mag ontvangen. (We verwijzen wederom naar het filmpje en de comments)

In set 1 en 2 had zat er helemaal niets in het thuisspelende team, geen spirit, geen vechtlust, geen sfeer. Er werd gevolleybald, met sporadisch een mooie actie. Dit was niet genoeg om Inter Rijswijk ook maar een beetje te ontregelen. Dit waren dan ook twee teleurstellende uitslagen, 22-25 en 18-25. Het roer moest om, dit gebeurde ook.

In set 3, 4 en 5 werd er ineens totaal anders gevolleybald, strijdlust was aanwezig. Met verschillende goede serviceseries van zowel aanvoerder Finn Frielink als invallende spelverdeler Joel Kling werd de passlinie van Inter ontregeld. Verschillende wissels werden doorgevoerd die allemaal weinig tot geen effect hadden.

Noemenswaardig is het optreden van de linkshandige diagonalen Job Groenendaal en Stijn van den Bosch, Job stond op belangrijke momenten mooi de ballen die hij kreeg tegen de vloer aan te beuken. Stijn was iets subtieler en wist keer op keer de buitenste hand van de blokkering te vinden.

Tot genoegen van Coach Sander Mulder werd er drie sets lang met focus gespeeld en op deze manier werden ook al die sets gewonnen. Eind uitslag: 3-2 winst!!

HLB van Daal/DS heren 1 zorgt ervoor dat de punten in het Zuiden blijven, om nog maar even te benadrukken hoe belangrijk deze punten waren verwijzen wij graag weer naar de link hierboven.

Dat was het voor deze week, heren 1 heeft een korte pauze tot 9 maart. Dan zullen de reserves van Dynamo naar de Misse komen om te kijken of zij hier wel kunnen winnen. Voor nu wensen wij iedereen een fijne carnaval, hopelijk kan de selectie dan genieten van de kratjes uit Kampen. Tot de volgende!

gh @ VoV. Verslag door Bas van Meurs, HLB van Daal / DS heren 1. Foto Jan van den Noort.