Dik setverlies deerde Set-Up’65 D2 niet

VoV, 12-02-2019. 6:30 uur. Zaterdag was het weer zo ver! We mochten er weer tegenaan. Na de overwinning van vorige week hadden we in de planning om dit deze week door te zetten.

We begonnen de eerste set met een goede pass, waardoor onze spelverdeler de balletjes naar onze aanvallers kon spelen. Aan het net werden mooie punten gescoord in de aanval door Jill Rouwers en Danae ten Oever. Ook blokkerend werden er een paar punten gepakt. Hierdoor wisten we op een 7-2 voorsprong te komen. Helaas was deze voorsprong snel weg door veel eigen fouten. VCV wist terug te komen tot een 10-09 voorsprong. Gelukkig kwam daar onze Mayke Schutte aan serve, die 3 aces op rij wist te scoren! Daarna scoorde Jill ook nog eens 2 aces. Een gaatje was gecreëerd en de voorsprong stond op 19-11. VCV wist nog terug te komen, maar de set ging met 25-18 naar ons!

VCV draaide in de tweede set een 4-2 achterstand om in een 6-8 voorsprong, had echter na de 9-10 geen antwoord op de serveserie van Mayke Schutte en kwam op een 14-10 achterstand. Teams bleven een verschil van twee a drie punten houden tot aan 18-16, het laatste punten voor VCV kwam via een foute opslag op de borden. Bij VCV ging men daarna met veel druk alles of niets serveren. Een eerste tempo aanval over mid werd veranderd in 18-17, de technische fout bij Set-Up maakte gelijk en na een scorend kill – block van VCV haalde trainer coach Damir Colo de thuisploeg naar de kant.

VCV kwam even later op 19-21, een ace van Mayke Schutte maakte 21-21. Toen werd het heel spannend! VCV wist 3 punten te scoren waardoor ze op een 21-24 voorsprong kwamen. Gasje bij voor ons! En dit pakte heel positief uit. We knokten ons terug naar 24-24. Door een blokpunt van onze midden werd het 25-24. Toen hielp VCV ons een handje door een voetfout te maken waardoor wij deze set wonnen met 26-24!

De derde set kunnen we heel kort over zijn. VCV begon met een totaal andere opstelling wat goed uitpakte voor ze. Passend kwamen we er niet meer lekker in en ook aan het net werd er niks afgemaakt. We lieten de tegenstander weg glippen tot een 3-14 achterstand. We zijn niet verder gekomen dan 7 punten. Een verloren set, maar gelukkig een 2-1 voorsprong en nog één set te gaan (als het goed is).

De vierde set hebben we het begin van de 3e set omgedraaid. Door een fantastische serveserie van Mayke Schutte kwamen we tot een 10-1 voorsprong. Daarna lieten we VCV nog wel een paar puntjes terugkomen, maar we gingen deze set niet meer weggeven! Aan het net scoorden we weer mooie punten, waaronder Danae ten Oever op de rechtdoor. VCV gaf nog niet op en kwam nog terug tot 18-15. Gelukkig voor ons bleef de foutenlast bij VCV hoog waardoor wij deze set konden uitspelen. Ze kwamen nog een keer terug tot 21-16, maar wij lieten zien dat wij de betere waren. Met 25-18 pakten we de laatste set.

Een 3-1 overwinning!! Voorlopig spelen we geen wedstrijd i.v.m. carnaval en vakantie. De eerstvolgende wedstrijd spelen we op zaterdag 9 maart (15.00 uur) thuis tegen koploper Sudosa! Hopelijk zien we jullie dan!

gh @ VoV, verslag door Marlies Eertman (foto), Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Jan van den Noort.