Hands-Up/VVC krijgt geen loon naar werken

VoV, 12-02-2019. 5:45 uur. Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Hands-Up / VVC-Vught een zware uitwedstrijd op het programma. Niet wat betreft de reisafstand, maar wel het formaat van de tegenstander. We gingen naar Oost-West- en Middelbeers waar koploper ODI ons verwachtte. En ze staan niet zomaar bovenaan, maar met een straatlengte voorsprong en ook nog een wedstrijd minder gespeeld. En omdat we in de thuiswedstrijd de laatste set wisten te winnen door lekker vrijuit te spelen, was dat ook het devies voor deze wedstrijd. Gewoon lekker ballen en we zien wel waar het schip strand.

En meteen in de 1e set werd de trend voor de rest van de wedstrijd gezet. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Tot halfweg de set ging het dan ook gelijk op. Helaas zorgden wat kleine foutjes aan onze kant er voor dat ODI een gaatje wist te slaan, om vervolgens de set met 25-18 naar zich toe te trekken.

Onze meiden lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Vol overtuiging begonnen ze aan de 2e set en wisten al snel een kleine voorsprong op te bouwen. Jammer genoeg wisten we deze niet vast te houden. Rond de 20 punten was ODI weer langszij gekomen. En op dit soort momenten is goed te zien dat ze niet voor niets zo overtuigend aan de leiding staan. Op 24-21 dachten ze het winnende punt te scoren, maar de scheidsrechter dacht hier anders over. Helaas konden we hier niet van profiteren, want de service die volgens iedereen, ook ODI, in was, werd in een VAR-rijp moment, door de arbitrage uit gegeven. 25-22 derhalve voor ODI.

Maar ook hierdoor was de moraal van de dames van Hands-UP/VVC-Vught echter nog niet geknakt. Ook in de 3e set gingen beide teams door met waar ze de hele wedstrijd al mee bezig waren, nl met, bij vlagen, volleybal van een hoog niveau, er een spannende wedstrijd van maken. Helaas viel ook in deze set het kwartje, met 25-23, net in het voordeel van de thuisclub.

In de 4e set leek het verzet aan onze kant echter gebroken. ODI liep meteen een aantal punten uit en bouwde gestaag aan de voorsprong. Tegen het einde van de set persten onze meiden er echter nog een eindoffensief uit. Maar dit was niet genoeg om ODI in de problemen te brengen. En met 25-18 ging ook deze set naar de thuisploeg.

Helaas weer een 4-0 nederlaag, de 3e op rij. Maar iedereen was er na afloop van overtuigd dat het getoonde spelbeeld genoeg perspectief biedt om in de volgende wedstrijd punten te gaan pakken. En deze zullen hard nodig zijn in de strijd om boven de degradatiestreep te blijven.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC – Vught Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.