Degradatiekraker prooi voor Zaanstad

VoV, 11-03-2018. 7:45 uur. De degradatiekraker bij de mannen tussen Inter Rijswijk en VV Zaanstad is in een 2-3 zege voor de bezoekers geëindigd. Met deze zege hebben ze halfweg de serie degradatie wedstrijden een prima uitgangspositie om zich in de Eredivisie te handhaven.  Nu alle drie teams twee wedstrijden hebben gespeeld is de stand Zaanstad 6 punten, VVP 4 punten en Rijswijk 2 punten.

Rijswijk kwam na een 0-2 achterstand in sets knap terug in de wedstrijd, wist één puntje te bemachtigen, maar kwam in de vijfde set net weer tekort. Zaanstad was de beduidend betere ploeg in de openingsset. Na de 9-9 tussenstand liepen ze uit naar 11-17, bij 18-21 leek het nog weer spannend te worden, echter ging de set met 20-25 naar de bezoekers.

In de tweede set waren de pleogen aan elkaar gewaagd in de eindfase, nadat eerst Rijswijk voordeel had (8-4), kantelde dit naar Zaanstad (15-18) om na 19-19 en 22-22 in een spannende finale te eindigen. Met 25-27 trok Zaanstad aan het langste eind.

De derde set was een prooi voor de thuisploeg. Bij 13-7, 17-10 en 22-13 werd steeds meer duidelijk dat de thuisploeg de wedstrijd met een set zou verlengen. De 25-14 winst tekende ervoor. Ook in de vierde set kon Rijswijk na pakweg 11-10 het initiatief naar zich toetrekken. Na de tussenstanden 17-13 en 21-17 pakten ze de set met 25-19 en dwongen daarmee een verlenging af.

Zaanstad herstelde zich na twee verloren sets, zoals Rijswijk zich had hersteld na de twee verloren eerste sets. De winst ging 10-15 mee naar Zaanstad, dat dus een forse stap richting Eredivisie behoud heeft gezet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto John van Geenen.