Vizier op volleybal

 

DELA Beach Open, drie duo’s door!

VoV, 04-01-2019. 6:06 uur. Op de tweede toernooidag van het DELA Beach Open in Den Haag speelden de dames hun eerste poulewedstrijden. De nummers één geplaatst in de poule tegen de nummer vier, en dus ook twee tegen drie.

De winnaars speelden voor een plek in de achtste finale tegen elkaar, de verliezers voor een plek in de tussenronde, de zgn. KO ronde. Het duo dat twee keer wint gaat rechtstreeks naar de achtste finale, één keer winnen en één keer verliezen is KO ronde, twee keer verliezen is naar huis.

Na de eerste dag blijven nog drie Nederlandse vrouwenteams in de race op het DELA Beach Open. Alle drie teams slaagden erin gisteren in Sportcampus Zuiderpark tenminste één pouleduel te winnen.

Murakami / Ishii vs Sinnema / Bloem.  Het Nederlandse duo verloor de eerste set met 21-12 van de als zesde geplaatste Japanse dames . Bij de 17-9 stonden ze al op grote achterstand en dat verschil bleef ook gehandhaafd.  En geloof het of niet, ook Sinnema / Bloem herstelden zich na het dikke verlies in de eerste set uitstekend, net als hun collega’s die eerder uitgeschakeld werden. De 5-5 veranderden ze in 8-13 bij de technische time out. Het herstel duurde echter niet lang genoeg, bij 14-14 was Japan ernaast en stoomde vervolgens via 17-15 en 19-17  door naar de 21-19 setwinst en 2-0 wedstrijdwinst.

Om in het toernooi te blijven moesten Sinnema / Bloem de wedstrijd tegen het duo Kravcenoka / Lece winnen. Dat lukte in een driesetter. Na de 22-20 en 17-21 bracht de tiebreak met 16-14 de beslissing. Sinnema  / Bloem gaan dus door naar de KO ronde.

Stubbe / van Iersel vs Schützenhöfer / Plesiutschnig.  Was het soms de volleybalitis hollandisis, die deze dag rondwaarde bij het vier sterren toernooi in Den Haag?  We doelen op het presteren in de eerste set van de NL- duo’s, werd dat misschien door een vreemd soort virus in de lucht negatief beïnvloed?  Ook Stubbe / van Iersel gingen namelijk in de eerste set hard onderuit. Na de 7-9 werd er bij 8-13 verplicht gerust, de 11-19 werd nog 13-19, maar de set ging met 13-21 verloren na een uitgeslagen bal van Joy Stubbe.

De medicijn werd tussen de setwissel ingenomen, want in de tweede doorgang deden ze weer volop mee voor de winst, net als de andere Nederlandse teams voorheen. Tot aan 19-20 was het gelijk opgaand en zat er alleen heel incidenteel twee puntjes verschil in de tussenstand. Het blokpunt voor 20-22 besliste de strijd in Oostenrijks voordeel. En dus was de winst met 0-2 voor hen.

In hun tweede poulewedstrijd  wisten Stubbe / van Iersel die ene benodigde zege te behalen die hen in het toernooi hield. Tegen Brzostek / Wachowicz werd heel dik gewonnen. De 11-21 en 13-21 toonden volledig herstel aan, zij gaan dus ook door naar de KO ronde.

Keizer / Meppelink vs Harnett / Lapointe.  Het BTN duo is als Europees Kampioen als  eerste geplaatst in Den Haag, maar was helaas ook niet vrij van een lichte vorm van besmetting met het Volleybalitis Hollandisis in de eerste set. Na 11-14 en 15-19 zag men echter beterschap. Oranje kwam van 17-20 terug naar 20-20 en kwam met een ace op setpoint bij 22-21. Canada maakte 22-23 met een ace. Veldwissel bij 25-24, setwinst voor Nederland met 26-24.

In set twee bouwden Keizer / Meppelink een mooie voorsprong op (7-4, 12-6) en zij lieten zich niet meer in de problemen brengen. De set ging na 19-9 met 21-9 naar Nederland. Als enige wisten zij zich na een poulewedstrijd  te verzekeren van minimaal de KO ronde en maximaal rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales.

Het werd het laatste, want later op de avond, de laatste partij van de avond, speelden ze tegen  Slowakije, tegen het duo Strbova / Dubovcova en wonnen ze overtuigend met 2-0, via de setstanden 21-18 en 21-14..

Vandaag begint het hoofdtoernooi voor de mannen.  Alle mannenteams spelen  twee wedstrijden. Onderstaand, wanneer en tegen wie de eerste wedstrijd. We houden u op de hoogte over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s FIVB.