Demi Korevaar MVP bij Erfurt.

VoV, 08-11-2022. 6:10 uur. Bij de wedstrijd tussen USC Münster vs. Erfurt werd er door Nederlandse speelsters veel gescoord. Topscorer van de partij werd Vera Mulder, die er 24 maakte voor de bezoekers. Haar collega Demi Korevaar, die in Münster bij haar voormalige club op bezoek was, scoorde 15 keer en werd nadien tot MVP van de wedstrijd uitgeroepen. Bij Münster maakte Iris Scholten 22 punten.

De vijfsetter ging met 3-2 naar Münster, dat na 2-0 voor (25-21, 26-24) via twee keer 19-25 de gelijke stand op de borden zag verschijnen, maar in de beslissende vijfde set met 15-13 nipt de winst opeiste. Libero Romy Brokking kwam 24 keer op de serve van Münster in actie, één keer met een negatief resultaat.

Ook libero Kirsten Knip van de Rote Raben uit Vilsbiburg werd veel door de tegenpartij gezocht bij de opslag. Totaal moest ze 21 keer in actie komen, één keer ging het mis. Haar team won overigens wel bij Straubing. Na de verloren eerste set (25-20) maakten de Rote Raben met 21-25, 14-25 en 20-25 een winnend einde aan de wedstrijd. Britte Stuut stond bij Rote Raben niet op het wedstrijdformulier.

SC Schwerin van Indy Baijens stuurde de Ladies in Black met een 3-0 (14, 19, 17) nederlaag terug naar Aachen. Indy Baijens scoorde 8 keer, spelverdeelster Fleur Meinders had twee keer een invalbeurt bij Aachen. De 41 om 30 aanvallende punten en de 10 om 17 foutenlast maakten het verschil.

MTV Stuttgart behaalde een 1-3 zege bij C Wiesbaden. De eerste set ging nog naar de thuisploeg (25-23), daarna nam Stuttgart de regie van de wedstrijd over en hield de tegenstander drie sets ruim onder de twintig. Wiesbaden kwam niet verder dan 16, 17 en 11 punten in deze sets.

Annick Meijers had in de eerste drie sets invalbeurten en begon in de vierde in de basis. Ze scoorde 1 keer voor Wiesbaden. Hetzelfde aantal maakt spelverdeelster Britt Bongaerts voor Stuttgart. Eline Timmerman zette een dozijn punten op het scorebord, waarvan 5 via een blokpunt.

Suhl tegen Dresden, zonder Nederlandse inbreng eindigde in 3-2 via 18-16 in de vijfde set. En vrijdagavond won Potsdam al met 3-0 van Neuwied. Zie onze VoV weekend Top 10 van zaterdagmorgen.

Bij de mannen in Duitsland werd er een ronde in de DVV Cup gespeeld. Lüneburg van Auke van der Kamp won met 0-3 bij Bitterfeld (18, 16, 19), van der Kamp scoorde 5 keer. Herrsching van Stijn van Tilburg won ook met 0-3 via de setstanden 17-25, 23-25 en 25-27 van Kriftel. Van Tilburg maakte 9 punten en Düren, dat zonder Luuc van der Ent aantrad, boekte ook een zege zonder setverlies bij Mondorf.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Erfurt.