Lohuis wint van Polder in Serie A1 Italië

VoV, 08-11-2022. 11:01 uur. In de Italiaanse Serie A1 stonden afgelopen weekend de Oranje midspeelsters Juliët Lohuis en Tessa Polder met Casalmaggiore en Perugia tegenover elkaar. Beide teams stonden op 1 zege en 3 nederlagen bij begin van de wedstrijd en hadden beide 4 punten.

Nadat Perugia in de eerste set tot aan 19-18 goed partij gaf, zelfs met 7-11 voorkwam, ging het vervolgens mis. Casalmaggiore liep uit naar 23-18 en won met 25-22. De volgende sets waren met overmacht (25-16 en 25-14) voor de ploeg van Juliët Lohuis. Zij scoorde 8 keer, Tessa Polder maakte er 10.

Chieri ’76 versloeg Firenze van Jolien Knollema met 3-0. (22, 14, 12). Bij Chieri ’76 had de Belgische Kaja Grobelna scorend een hoofdrol (15 punten), Bij Firenze was dat haar landgenote Britt Herbots met 12 punten. Jolien Knollema liet er 3 noteren.

Scandicci won met 1-3 bij debutant Pinerolo. Met name de vierde set was met 8-25 éénrichtingsverkeer. Daarvoor had Pinerole de derde set nog met 25-22 gewonnen, nadat ze via 13-25 en 18-25 op 0-2 achterstand waren gekomen. De Chinese Zhu Ting werd met 16 punten de topscorer bij Scandicci, Yvon Beliën speelde niet.

Conegliano behaalde een 1-3 zege bij Cuneo. De ploeg van Kim Klein Lankhorst kon Conegliano via 25-21 nog op 1-0 achterstand zetten en was met 24-26 in de derde set ook dicht bij setwinst, maar leed via 18-25 en 19-25 in de andere twee sets een 1-3 nederlaag. Bij Conegliano scoorde Isabelle Haak 20 en Robin de Kruijf 9 keer. Kim Klein Lankhorst speelde niet.

In de Serie A2 verloor Merle Baasdam thuis met Marsala met 1-3 van Roma. De nipte 26-24 winst in de eerste set kreeg met 11-25, 19-25 en 14-25 een set verliezend vervolg. Merle Baasdam scoorde 14 keer.

Bij de mannen won Piacenza van Freek de Weijer met 0-3 bij Taranto. Via 16-25, 19-25 en 23-25. De Weijer kreeg geen speeltijd. Siena van Maarten van Garderen had een vrije zondag.