Teams Jasper en Plak koplopers in Frankrijk

VoV, 08-11-2022. 11:48 uur. Nantes van Marrit Jasper bleef na de 1-3 zege bij Marcq en Baroeul koploper in de Franse Eredivisie dames. Uit vier wedstrijden behaalden ze 10 punten, evenveel als Béziers, maar met een beter set quotiënt.

Hun uitduel van afgelopen zaterdag werd via 17-25, 25-21, 17-25 en 21-25 in vier sets gewonnen. Marrit Jasper scoorde 11 keer en was foutloos in de servepass.

Béziers behaalde een 0-3 zege bij Venelles, de ploeg van Lynn Blenckers, die geen speeltijd kreeg. Met 25-27, 21-25 en 22-25 was het wel nipt.

Puck Hoogers begon bij Nancy alleen in de vierde set in de basis, maar kwam niet tot scoren. Haar ploeg won wel, met 3-2 van Terville Florange. De 2-1 achterstand in sets werd met 25-21 ongedaan gemaakt, waarna de tiebreak met 19-17 werd gewonnen.

Met een score van 79 om 64 punten voor de aanval en aces had Nancy op die onderdelen veel voordeel, echter met een 37 om 21 foutenlast ook veel nadeel.

Nantes is dus met 4-10 koploper, Venelles is 8ste met 4-6, Nancy 10de met 4-4 en Levallois van Nicole oude Luttikhuis 13de en voorlaatste met 4-1.

Bij de mannen in Frankrijk gaat Chaumont (Fabian Plak) met 7-19 aan kop en staat Tours (Michael Parkinson) met 7-17 op de tweede plaats. Cambrai van Maikel van Zeist bezet positie 11 met 7-7.

Afgelopen weekend won Chaumont met 1-3 van Paris in Parijs. De derde set was met 29-27 voor Paris, in de andere kregen ze 21, 18 en 20 punten mee. Plak had één invalbeurt.

Tours won met 0-3 bij Tourcoing. De tweede set was met 26-28 spannend, de ander twee met 17-25 en 21-25 niet. Parkinson scoorde 6 keer.

Maikel van Zeist had in de derde set een invalbeurt bij Chambrai en begon in de vierde set in de basis. Zijn ploeg verloor met 3-1 bij Sète. Hij scoorde 3 keer.