Sudosa-Desto D2 laat de zege aan US D2

VoV, 08-11-2022. 13:09 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen het noorden en het westen op de planning: US dames2 kwam namelijk even buurten bij ons in het prachtige Olympus.

Waar je voor de topdivisiewedstrijden aan over het algemeen lekker kan uitslapen zal US ongeveer om 9 uur ’s ochtends uit Amsterdam vertrokken zijn.  Enkel om er in Assen achter te komen dat onze wedstrijd een half uur later zou beginnen.

Het plan van Stefan en Niels was duidelijk: alles over de kleine spelverdeler heen slaan, en wat betreft de serve “bij twijfel mik op roze” (de libero) aldus Niels.

Na een wat chaotische warming up begonnen we aan de eerste set. Om de verloren tijd in te halen besloot US er geen gras over te laten groeien en punt voor punt aan de kant van US bij te schrijven. Voordat we het wisten stond het 7-0 voor US. Gedurende de set konden we de 3 tot 5 punten achterstand niet wegwerken. We sloten de set af met 25-20.

De tweede set begonnen we voorspoediger! Door een goede serveserie kwamen we op een mooie 7-4 voorsprong. Door zelf consistent te spelen bleven we deze mooie voorsprong houden en trokken we de set naar onze kant met 25-20.

De 3e set begon gelijk op. Passend bij de spannende 1-1 in sets. Maar na wederom een mooie serveserie, dit keer uitgevoerd door mare kwamen we weer voor. We wisten deze voorsprong uit te breiden naar 13-7. Kat in ’t bakkie zouden de meeste mensen denken. Toch bleek de realiteit anders te verlopen. Onze Lieke ging halverwege door haar poot bij een goede verdedigende actie en vanaf dat moment kantelde de set in het voordeel van US en verloren we de 3e set met 18-25.

4e ronde nieuwe kansen! We wilden de spelers uit Amsterdam wel waar voor hun reistijd geven door ze op z’n minst naar huis te sturen na een 5-setter. Met hulp van de trommelkunsten van H1 gingen wij deze set als een trein. Tot grote frustratie van de coach van US die hier ook een mooi geelgekleurd kaartje voor ontving. Ook US vertoonde goed spel waardoor deze set erg spannend werd. Echter trokken wij aan het langste eind met een setstand van 26-24.

In de 5e set waren we wederom sterk. We mochten van helft wisselen met een 8-4 voorsprong. US voerde de druk op en met een 11-11 stand gingen we de beslissende fase in. Echter bleek US net iets stabieler de laatste puntjes uit te voeren en we sloten deze set met 12-15 verlies af.

Het eindresultaat dus 2-3 verloren. We moeten deze week genoegen nemen met 1 puntje voor deze spannende pot maar komende zaterdag staan we wederom in Olympus en gaan we de strijd aan met de buren uit Groningen; Veracles dames 1 om 13:00 op veld 2. Bijzijn is meemaken!

gh @ VoV, verslag van Lieke Streutker, Sudosa-Desto Dames 2. Foto Jan van den Noort.