Vizier op volleybal

 

Derby Wevo’70 vs. Rosstars afgelast

VoV, 08-102020. 13:01 uur. De volleybalderby in de Eerste Divisie A, Wevo’70 vs. Rosstars, gaat komende zaterdag niet door. Net als eerder bij andere clubs, is nu ook een speelster van het eerste vrouwenteam van de Weerselose club getroffen door een coronabesmetting.

Een aantal volleybalverenigingen in de regio heeft, door een of meerdere coronabesmettingen, inmiddels al besloten de komende tijd geen wedstrijden meer te spelen en ook niet meer te trainen.

Wevo’70 bleef er tot nu toe van verschoond en alle teams konden, voor zover wedstrijden niet geannuleerd werden door een besmetting bij de tegenstander, de eerste drie speelronden zonder problemen afwerken. Maar nu is er toch een besmetting geconstateerd bij een speelster van Dames 1. Alle speelsters van het team zitten op dit moment in zelf-quarantaine, er is deze week uit voorzorg al niet meer getraind door de ploeg omdat de speelster klachten had en zich vervolgens heeft laten testen. Met een positieve uitslag tot gevolg.

Het bestuur van Wevo’70 heeft woensdagavond meteen een vergadering belegd. “We hebben uitvoerig gesproken over de situatie”, zegt bestuurslid Johan Koopmans. “Als bestuur zien wij op dit moment nog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen bovenop de al geldende maatregelen van de Nevobo, maar we blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden. We hebben de leden ook gevraagd om zeer voorzichtig en zeer scherp te zijn op eventuele klachten en deze ook onmiddellijk bij ons te melden. De gezondheid van iedereen was en is belangrijker dan volleybal.”

gh @ VoV, bron persbericht Wevo ’70. Foto Jan van den Noort.