Vizier op volleybal

 

Donitas H1 vindt volleybal eigenlijk niet leuk meer

VoV, 08-10-2020. 15:54 uur. Geliefde Donitater, het concept van een uitwedstrijd is simpel. Stipt 13.33 uur zal worden verzameld op een afgelegen plek rondom Groningen, waar iedereen de slaap uit zijn ogen probeert te wrijven en de eerste sarcastische grappen al worden gemaakt. Vervolgens is er twee uur lang de tijd om elkaar in de bus stoere verhalen te vertellen en een ontmoetingsplek met de andere teamgenoten langs de A28 te vinden.

Dit resulteert vrijwel altijd in een communicatiefout of een bijna-ongeluk, of beide. Eenmaal aangekomen bij de sporthal van de tegenstanders kan onder het genot van een shot cafeïne (of limonade voor Jorryt) worden uitgekeken over het vrouwelijk schoon in de hal, in afwachting van onze wedstrijd.

Door een uit de hand gelopen griep, waarvan wij studenten op moment van schrijven de grootste verspreiders zijn, gaan wij nu opeens uren in de auto zitten voor een pot volleybal. Niets meer, niets minder.

En dat is wennen. Zelfs zo erg wennen dat we er met een keiharde vier-nul af worden geklapt in een kippenhok in Barneveld, of all places. Door goede spelverdeling aan Barneveldse zijde was het blokkeren moeizaam. Meerdere malen viel de bal in de zogenaamde ‘brievenbus’, waarna een scheldpartij van onze betreffende middenspelers echter wel iedere keer voor vermaak zorgde.

Ook waren er lichtpuntjes: passer loper Toon van Solkema mocht in de basis debuteren en deed dit niet onaardig, Leon Dersjant kwam er in de derde set achter dat lomp in het blok hakken de meeste punten opleverde. Bovendien liet Tom Westra ook zien dat hij beter kan serveren dat zijn b(r)oertjes uit Assen.

Volgende week mogen wij het in een zeer belangrijke wedstrijd opnemen tegen Apollo Heren 1. Deze jonge heren uit Borne mogen we ontvangen in een ijskoude en kille Struikhal, waarvan u getuige kunt zijn op onze exclusieve livestream. Thunder!

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 1. Foto Jan van den Noort.