Vizier op volleybal

 

Donitas D2 houdt het kort.

VoV, 08-10-2020. 15:58 uur. Zaterdag reisden we af naar Rossum om het op te nemen tegen Rosstars Dames 1. Een kleine vertraging was geen probleem, want we beginnen al aardig bekend te worden met de omgeving. Met een kleine trainingsgroep was de wedstrijdvoorbereiding niet optimaal en helaas kon onze libero Annemarie er ook niet bij zijn. Gelukkig wilde Eline ook wel een ander kleur shirtje aan en liet zich zien als onze vervangende libero.

We houden het kort vandaag: Gevolgd door een livestream (waar we netjes voor getekend hebben), in een muisstille sporthal, begonnen we aan de eerste set. Nog een geheimpje van Renee: we gingen blokjes zetten. Daar was Anke het volledig mee eens en maakte dat snel even waar. Maar stabiel waren we niet. We vochten ervoor, maar trokken niet aan het langste eind (25-23).

Ook de tweede set was niet voor ons en was snel voorbij, we misten zekerheid en konden ons niet voldoende aanpassen aan het spel van Rosstars (25-14). In de laatste twee sets kwamen we er beter uit, er zat meer pit in en we hadden ook de voorsprong te pakken. Helaas gingen deze sets ook aan ons voorbij en was de wedstrijd verloren (25-22 en 25-18). We verlieten de sporthal dus zonder punten en namen de hunebed highway terug naar Groningen.

Deze week gaan we weer lekker aan de bak en volgende week is er een nieuwe wedstrijd! Dan spelen we weer onze eigen Struikhal tegen Halley Dames 1.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.

P.S. Iris zet geen plantjes meer op de bank, want die moet nog steeds revalideren na een bal op z’n kop.