Derbywinst Eurosped zonder setverlies!

VoV, 02-05-2021. 18:20 uur. Eurosped won in Vroomshoop van Lammerink Installatiegroep Set – Up ’65. Het werd 3-0 via de setstanden 25-23, 25-23 en 25-17. Door deze zege is Eurosped de nieuwe koploper (7-17) in de Degradatiepoule, zij zijn Laudame Financials VCN (6-15) voorbij.

Eurosped had in Dagmar Boom haar topscorer, zij maakte 16 punten. Bij Set-Up was Jorieke Bodde het vaakst trefzeker met 11 scores. Aanvallend (35 om 31 punten) en blokkerend (8 om 5 punten) was Eurosped de betere ploeg. Ook maakten ze minder directe punten voor Set-Up dan omgekeerd.

Set- Up had een vliegende start in de wedstrijd. Ze liepen heel vlot naar een 1-6 voorsprong, maar die eerste rake klappen bleken minder waard dan een daalder. Ook toen het verschil in de tussenstand ruim bleef (4-11, 6-12) kwam Eurosped niet in paniek. Zelfs niet toen de schade voor de thuisploeg zes punten bedroeg bij de 14-20 stand.

Set-Up koerste op winst af en had normaal gesproken met dat verschil de set ook in haar voordeel moeten beslissen. Maar de inhaalrace met een rake klap en een ace van Evie van Kerkvoorde en diverse Set-Up kadootjes draaide de stand volledig om bij 22-21. Twee keer Dagmar Boom zetten Eurosped op setpoint bij 24-22. Froukje Hoenerboom stelde verlies uit, waarna opnieuw Dagmar Boom de set besliste met een prima tactische bal.

De tweede set eindigde ook met 25-23, maar deze keer was Set-Up ’65 de ploeg die een paar keer uit achterstand terugkwam. Bij 6-3 nam Brahim Abchir de eerste time out op, Set-Up bleef in de achtervolging totdat Eurosped bij 12-10 drie keer achter elkaar in de fout ging en de ploeg uit Ootmarsum de leiding kon overnemen. Dit scenario herhaalde zich op 13-15, alleen in een andere volgorde.

Set-Up ging met een foutserve en twee aanvallende fouten de mist in en kwam met 16-15 achter. Na 18-18 tilden Anneclaire ter Brugge en Dagmar Boom het verschil naar 20-18. Op de side out werd het verschil één tot aan 22-21. Twee scores maakten 24-21, Set- Up kwam door twee fouten van Eurosped nog terug naar 24-23, waarna Jolien Knollema de set via het blok besliste.

In de derde set maakte Jorieke Bodde met haar eerste score van vier een eind aan de openingsserie van Eurosped (3-0 werd 3-1), haar vierde opeenvolgende punt maakte 6-4. Eurosped liep uit naar 11-5, Set-Up kwam terug naar 11-9 en Eurosped liep weer uit naar 14-10. Dagmar Boom en Lisa Boer maakten een handvol punten verschil bij 18-13. Jolien Knollema, die haar laatste wedstrijd in Vroomshoop speelde, liet de 20-15 en 21-15 noteren. Eurosped had de zege voor het pakken, de eerste met Petra Groenland, langs de lijn, en greep niet mis. Lisa de Boer zette haar team op matchpoint bij 24-17, Dagmar Boom maakte de winst met 25-17 en 3-0 perfect.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.