ZVH blijft koploper, VoCASA nu tweede

VoV, 02-05-2021. 7:13 uur. Drie wedstrijden stonden er gisteren in de Degradatiepoule bij de mannen op het programma. En na gisteren is er vandaag voor TTP en ZVH wat ze weleens een Engels weekend noemen. Zij komen voor de tweede twee keer dit weekend in actie. Gezien de stand per gisteren stonden interessante wedstrijden op het programma, die meer duidelijkheid voor de vijfde plaats in de eindrangschikking zouden kunnen geven.

• ComputerPlan VCN 6-8

Met de strijd om de tweede plek c.q. mogelijk koppositie tussen VoCASA en Taurus, de derby ZVH vs. VCN en ‘het middenmootduel’ tussen TTP en SSS kon de stand dus alle kanten op.

VoCASA vs. Taurus werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. Via de setstanden 27-25, 25-22 en 25-14 werd het eindresultaat per set steeds duidelijker in het voordeel van de VoCASA. De ontknoping in de eerste set was spannend, nadat Taurus op 23-24 het setpoint had gemist en ook op 24-25 de winst verzuimde te pakken. Tom van Steenis blokkeerde daarna de 27-25 tegen de vloer.

We nemen aan dat u er begrip voor hebt dat we daarna overschakelden naar de Champions League finale bij de dames, waardoor we de sets twee en drie misten.

Trainer/ coach Arjen Schimmel van VoCASA omschreef de zege als volgt: “Heerlijk om na twee matige potten weer prima voor de dag te komen. Na een moeizaam begin kwamen we los en hebben we de Houtense stieren naar de slachtbank weten te brengen”

RECO ZVH vs. ComputerPlan VCN werd een vijfsetter, waarin de thuisploeg aan het eind aan het langste eind trok. In de eerste set ging de winst nog naar VCN (18-25), in de vierde set konden de gasten met 20-25 de tiebreak afdwingen. De andere drie sets waren met 25-16, 25-23 en 15-11 voor ZVH.

Thomas Boerefijn (23 punten) en Tom van Reeuwijk (19 punten) scoorden het vaakst voor ZVH, Vincent van der Kraats deed dat met 13 treffers voor VCN. De gasten hadden een betere eigen score (66 om 76), maar door de vele foutserves (13 om 24) ook een hogere foutenlast.

In de eerste set maakte de serie van 13-11 naar 13-17 en van 15-17 naar 15-20 het voordelige verschil voor VCN. In set 2 was ZVH via 8-4, 12-6 en 20-11 oppermachtig. De derde set werd na 21-21 beslist. De 24-22 was het beslissende gaatje voor de 25-23 zege. In de voorlaatste set liep VCN uit naar 14-22 en 17-24, daarna duurde het nog even voor het setpoint verzilverd werd. De tiebreak was na 11-6 en 14-10 voor ZVH.

TTP vs. Bielderman Koetsier/ SSS werd ook in vijf sets beslist. Beide teams waren in de eerste set aan elkaar gewaagd, met afwisselend een paar puntjes voorsprong voor de thuisploeg (14-12) en de gasten (16-18). Na 23-24 werd de set via een ketser ace beslist. In set twee kwam TTP ver voor (na 12-6 werd het 20-11) en had van die grote voorsprong bij 22-21 nog één puntje over. Onder andere een uitgeslagen aanval van SSS en een ace via de netband zorgden voor de 25-21 zege en 1-1 stand.

SSS nam in de derde set een 1-2 voorsprong. Ze stonden de hele set aan de goede kant van de score (5-8, 11-15, 18-22) en via een midaanval van Aart Kooimans en een tipbal van Robin van Weerd werd de zege binnengehaald. Set vier was voor TTP. Met overmacht blijkens de 17-11 en 25-13. In de tiebreak toverde TTP in de eindfase en hele sterke serie uit de hoge hoed. Ze kwamen met 8-12 achter na een misverstand bij een set up overname.

Wellicht was dat het sein om de rug te rechten, want op 10-12 en 12-12 moest SSS de time out in. Met een blokpunt, een uitgeslagen SSS aanval en nog een blokpunt pakten ze vervolgens de 15-12 zege. Een knappe eindsprint na 8-12 achter.