Derbywinst Krekkers in Borne

VoV, 15-11-2021. 13:42 uur. Afgelopen zaterdag stond er weer een Twents onderonsje op het programma. Dit keer mochten we afreizen naar Borne. Het goede resultaat van de week ervoor tegen Rivo Rijssen (3-0) smaakte naar meer en we waren erop gebrand om de volle buit meer naar Mariaparochie te nemen.

De eerste set begonnen we helaas niet zo goed en keken al gauw tegen een 6-3 achterstand aan, maar door een goede serve serie wisten we de achterstand om te buigen naar een ruime voorsprong 8-15. Maar deze voorsprong bleek helaas niet genoeg om setwinst veilig te stellen, op 20-20 was het namelijk gelijk. En uiteindelijk kwam Apollo8 op een 24-23 voorsprong. Door een foutieve beslissing van de scheidsrechter moesten we de setwinst afstaan 25-23.

De tweede set begonnen we opnieuw niet goed we keken opnieuw tegen een achterstand aan van 9-5 en door naar 15-10. Het lukte ons maar niet om vrij uit te spelen. Maar door keihard te blijven werken, werd het verschil kleiner en kleiner en kwamen we bij een stand van 16-16 op gelijke hoogte. Maar opnieuw liep Apollo8 weg en werd de achterstand weer groter, 20-16. We lieten ons niet uit het veld slaan en wisten het gat snel te dichten 20-20. Uiteindelijk wisten we de setwinst veilig te stellen, 23-25.

In de derde set lukte het om ons eigen niveau te halen en dat resulteerde dan ook gelijk in een ruimte voorsprong 6-10. Door zelf netjes te blijven spelen en goed te serveren wisten we de set met ruimte cijfers te winnen 11-25.

Dit goede spel wisten we niet vast te houden bij het begin van de vierde set, we keken tegen een 9-5 achterstand, maar op 11-11 was het weer gelijk. Het bleef stuivertje wisselen tot een stand van 17-17. Het lukte om het hef in eigen handen te nemen en kwamen op een 17-20 voorsprong en wisten dit niet meer weg te geven 21-25. Het was zeker niet onze beste wedstrijd maar zijn blij de 3 punten mee te nemen naar Mariaparochie.

Aanstaande zaterdag staat voor ons de echte Twentse derby op het programma, namelijk tegen de dames van Dynamo Tubbergen.

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, ass. trainer/ coach Krekkers. Foto Jan van den Noort.