Scholten verliest van MVP Baijens en Stoltenborg.

VoV, 15-11-2021. 13:55 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames stonden er een paar mooie partijen op de agenda van afgelopen weekend, met daarin een Nederlands onderonsje bij USC Münster vs. SC Schwerin oftewel Iris Scholten vs. Indy Baijens en Femke Stoltenborg.

USC Münster vs. SC Schwerin werd 1-3 voor de bezoekers via de setstanden 12-25, 25-20 17-25 en 16-25. Indy Baijens werd in dit duel de MVP. Ze scoorde totaal 16 punten, waarvan 2 blokkerend en 2 via de opslag. Femke Stoltenborg had bij Schwerin twee invalbeurten. Iris Scholten kon 9 punten voor Münster laten noteren. De setstanden geven al aan de SC Schwerin deze keer een maatje te groot was, hetgeen ook uit de 48 om 78 eigen score blijkt.

SC Dresden was in drie sets de meerdere over NawaRo Straubing, dat 16, 17 en 16 punten per set meekreeg. Anna Mebus stond drie sets op spelverdeling, Puck Hoogers had in elke set een invalbeurt en maakte 3 punten. Topploeg Dresden was ruim de meerdere, zoals ook mocht worden verwacht gezien de stand op de ranglijst en drukte dat met een 56 om 32 eigen score ook in cijfers uit.

Bij Erfurt vs. Suhl, dat in 0-3 eindigde (18, 13, 21), stonden Laura de Zwart en Annick Meijers in elke set in de starting seven. Scorend wilde het bij beide dames niet zo erg vlotten, Laura maakte er 6 (aanvallend scoringspercentage 25%) en Annick bleef op 2 steken (aanvallend scoringspercentage 18%). Gelukkig waren teamgenotes effectiever en met een duidelijke 37 om 55 eigen score behaalde VfB Suhl de volle buit binnen.

De Rote Raben uit Vilsbiburg kwamen na een 0-2 achterstand tegen SC Potsdam van Sarah van Aalen sterk terug. Met 25-23 en 25-22 dwongen ze een tiebreak af, die ze echter met 11-15 verloren. Sarah van Aalen had in de derde en vierde set een invalbeurt en begon in de vijfde set in de basis en leidde haar ploeg naar de 11-15 winst.  Ze scoorde twee keer.

Verder wonnen de Ladies in Black uit Aachen met 0-3 bij Neuwied, De debutant kreeg 18, 21 en 18 punten mee. MTV Stuttgart was vrij.

Bij de mannen won Lüneburg met 1-3 bij Giesen via 17-25, 26-24, 22-25 en 22-25. Stijn van Tilburg begon vanaf de tweede set in de starting seven, na een invalbeurt in de eerste. Hij scoorde 13 punten. Auke van der Kamp moest genoegen nemen met twee invalbeurten, hij scoorde niet.

Frankfurt vs. Herrsching werd een 3-0 zege (18, 19, 19) voor Frankfurt, dat veel voordeel behaalde uit de veel lagere foutenlast. Luuc van der Ent werd MVP bij Herrsching, hij scoorde 6 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SC Schwerin, Indy Baijens.