Derbyzeges voor Krekkers en D.B.S.

VoV, 18-11-2018. 10:11 uur.  In de eerste divisie A bij de dames waren er derbyzeges voor Krekkers (vs WVC Volley) en D.B.S. (vs Sneek II). Dynamo behaalde een belangrijke zege in Zwolle, Tjoba vertrok met twee puntjes uit Varsseveld , Sudosa – Desto hield ze allemaal in Assen en Rosstars won thuis van Bolsward. De resultaten van gisteren in een notendop.

Krekkers besliste de familie- en vriendenstrijd in haar voordeel. In de eerste twee sets waren ze gewoon de betere ploeg. Vooral omdat de opslagen van Thirza Wesselink en Eline Goossen voor heel veel servedruk zorgden. Bij WVC ging het passend te vaak fout en dat resulteerde in 25-17 en 25-18. De gasten kwamen sterk terug in de derde set via serveseries van Marlijne ter Avest en Myrthe Maris (20-25) en in de vierde set was het na 23-22 en 24-23 net niet toereikend om er een tiebreak uit te halen. Met 25-23 bleef Krekkers de baas in de Haambrink. (zie ook ons verslag van later vandaag)

De Friese derby tussen VC Sneek II en Autoschade Kuiper / D.B.S. werd een prooi voor de bezoekers uit Balk. Het scheelde al met al maar weinig, maar het geringe verschil  leverde vier puntjes voor D.B.S. in de stand op. Na twee keer 21-25 hadden de gasten een 0-2 voorsprong te pakken, daarop volgden twee sets met minimaal verschil 25-23 en 23-25. De extra set zat er dus net niet in voor Sneek II.

Sudosa – Desto had weer een ijzersterke uitslag bij hun thuiswedstrijd tegen Springendal Set – Up ’65. De 4-0 paste prima in het rijtje eerder in Assen behaalde resultaten. De laatste twee sets was er wel een heel groot verschil (25-12, 25-14) in de sets ervoor kon Set-Up de twintig punten grens eenmaal zien, en eenmaal aanraken. Met 25-18 en 25-20 kwam Sudosa op 2-0 voor.

Dynamo Tubbergen deed hele goede zaken in Zwolle. Na de thuiswinst van vorige week tegen Rosstars was er nu weer een zege die vier punten opleverde. Belangrijke punten om hekkensluiter VC Zwolle II op afstand te houden.  De 23-25 en 17-25 zorgden voor de eerste twee puntjes, de 25-20 hield de spanning erin, maar toen de ploeg zich bij de setwissel van drie naar vier eenmaal had voorgenomen om met vier punten huiswaarts te gaan, maakten ze dat via 20-25 in de vierde set ook waar.

Rosstars herstelde zich van de vorige week geleden nederlaag in Tubbergen. Zij stuurden VC Bolsward, een oude bekende uit de p/d wedstrijden aan het eind van vorig seizoen, met een 3-1 nederlaag naar Friesland terug. Na de 1-1 in sets (25-20, 18-25) kon de ploeg uit Rossum met 25-22 en 25-19 doordrukken.

Hake Tjoba had tegen Heva VCV na een prima start, 18-25 winst in de eerste set,  een veel mindere tweede. Die werd met 25-14 verloren. En het herstel deed niet alleen vanwege de uitslag in de derde set (18-25) denken aan de openingset in de wedstrijd. Tjoba stond met 1-2 voor, maar kon de winst niet pakken in de vierde set. Die ging met 25-21 naar de ploeg uit Varsseveld. Blijkbaar was de teleurstelling bij de gasten daarover zo groot c.q. gaf dat de thuisploeg zo’n boost dat er in de vijfde set een 15-4 op het scorebord kwam. Dus 3-2 voor VCV.

Sudosa is koploper met 8-35, tweede is D.B.S. met 8-29 en dan volgt Sneek II met ook 8-29. Dat zijn de drie ploegen op het podium. Dan volgen Set-Up II (7-22), Rosstars (8-21), VCV (8-20), Dynamo (8-17), WVC (7-14), Krekkers (6-13), Bolsward (7-12), Tjoba (8-7), en VC Zwolle II 7-6.