Top vijf wint in Eredivisie mannen

VoV, 18-11-2018. 7:37 uur. In de Eredivisie bij de mannen is de strijd tussen links en rechts vijf keer in het voordeel van links beslist. Daardoor ontstond er een kloof van 6 punten tussen links en rechts. TTP staat als nummer vijf dat aantal voor op VoCASA de nummer zes. Alleen Draisma Dynamo (vs Advisie / SSS) en TTP (uit bij Zaanstad) morsten een setje, Lycurgus, Sliedrecht en Orion boekten afgetekende zeges.

Koploper Abiant Lycurgus heeft in zijn zevende speelronde eenvoudig met 3-0 gewonnen bij debutant VoCASA. De setstanden in Nijmegen waren 16-25, 16-25 en 21-25. Trainer coach Arjan Taaij was na afloop helder over zijn ploeg. ‘We hebben goed gespeeld en de lijn van vorige week doorgezet. Het was energiek en kwalitatief goed. De eerste anderhalve set was zelfs vlekkeloos. De foutenlast was daardoor uiteraard laag.’

Vanaf het begin zat de ploeg van coach Arjan Taaij goed in de wedstrijd en stond in no – time met 16-10 voor in de eerste set.  In de tweede set ging het feitelijk nog gemakkelijker. Halverwege de set stond er al een 16-6 voorsprong op het scorebord.  In de laatste set bedroeg de maximale voorsprong bij 17-9 en 18-10 maximaal acht punten. Dat was ruim voldoende om de wedstrijd zorgeloos binnen te hengelen. Erik van der Schaaf werd met 13 punten topscorer bij Lycurgus.

Sliedrecht Sport won thuis met 3-0 van SV Land Taurus, en blijft daarmee puntgelijk met koploper Abiant Lycurgus. De debutant kende weinig problemen met de bezoekers, die met 17, 19 en 14 punten drie keer onder de twintig puntengrens bleven. Yorick de Groot scoorde 18 keer, waarvan 6 keer via de opslag. Gerard Baan nam 13 punten voor zijn rekening en bij Taurus werd Tom van den Boogaard met totaal 8 punten, inclusief 4 aces, de meest scorende speler.

Coníche Topvolleybal Zwolle kon tegen Achterhoek Orion niet verrassen. In het Landstede Sportcentrum begon Zwolle sterk (11-7 voorsprong in de eerste set), maar ze moesten zich in het verdere verloop van de wedstrijd neerleggen bij de overmacht van de gasten. Die de 0-3 zege via de setstanden  21-25, 20-25 en 16-25 mee naar Doetinchem namen.

De wedstrijd tussen Dynamo vs SSS en Zaanstad vs TTP kende eenzelfde uitslag. Dynamo en TTP wonnen met 3-1.

Dynamo verloor de eerste set met 23-25 en won de laatste nipt met 25-23. Minimale verschillen die je eigenlijk niet verwacht als de rode lantaarndrager in Omnisport op bezoek komt.  De twee sets daartussen gingen met 25-18 en 25-22 naar de thuisploeg. Nico Maneschijn was met 23 punten scorend erg belangrijk voor de Apeldoorners, Dwin Brouwer maakte er 18 voor SSS, waarvan 5 blokkerend.

Zaanstad en TTP maakten het in de eerste set knap spannend, maar uiteindelijk trokken de bezoekers met 25-27 aan het langste eind. Dat deden ze in de tweede set nogmaals met 22-25. Zaanstad kon het spannend houden door de derde set met 25-21 te winnen, maar moest in de vierde definitief capituleren. De talenten pakten de winst middels 22-25 in deze set.

In de stand gaan Lycurgus en Sliedrecht Sport met 18 uit 7 aan de leiding. Orion heeft 17 uit 7, en Dynamo 17 uit 8. TTP staat op 8-15. In het rechter rijtje staan VoCASA met 8-9, Taurus met 8-7, Zwolle met 8-6, Zaanstad met 7-4 en SSS met 8-3.