Nederlaag Peelpush, nipte zege Donitas

VoV, 18-11-18. 7:29 uur. De twee topteams uit de Topdivisie bij de dames hadden een zwaar weekend. Vooraf gezien en achteraf gebleken. Peelpush ging op bezoek bij VoCASA en OBEG Donitas bij IMS / Voltena. Twee teams in de top zes, die hun thuissterkte meer dan eens bewezen en dat ook nu weer deden, al mondde dat voor Voltena niet uit in een zege. PDK blijft punten sprokkelen, nu bij VCN. Voor VVU en Dynamo Apeldoorn waren er afgetekende zeges, Orion had het twee sets lastig bij IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles in Groningen maar won wel met 0-3.

VoCASA begon overdonderend tegen Peelpush. De eerste set werd met een hele ruime 25-15 binnengehaald. Daarna werd het ietsje minder, maar gezien de 25-22 was het nog steeds genoeg over om de koploper de baas te blijven. Dat veranderde in set drie, daarin herpakten de bezoekers uit Meijel zich en eisten die set met 18-25 op. VoCASA was blijkbaar niet onder de indruk, ook zij herpakten zich via de 25-18 in de vierde set en dus de 3-1 zege.

IMS / Voltena en Donitas vochten een vijfsetter uit. En dat was vooral in de eerste set een bijzonder spannende aangelegenheid. Met 30-28 winst voor de thuisploeg. Daarna volgden sets waar de bezoekers en de thuisploeg om beurten het beste van het spel hadden. Via 19-25 en 25-19 kwam Voltena op 2-1 en de kans de tegenstander te vloeren in de vierde set. Dat lukte helemaal niet, Donitas maakte via 16-25 gelijk en won de wedstrijd daarna via 12-15 in de tiebreak.

Orion Volleybal Doetinchem kreeg het twee sets in de Groene Hel toch nog een beetje benauwd na de overduidelijke 16-25 zege in de eerste set.  Met 25-27 en 23-25 werd het een beetje heet onder de voeten, maar brandde er niets aan. Geen puntverlies geleden bij de rode lantaarndrager, al was het dus maar net niet.

Bij VV Utrecht zorgde het hele team, alle twaalf speelsters kregen speeltijd, voor een afgetekende winst tegen Dros – Alterno II. De gasten uit Apeldoorn kwamen niet verder dan 19, 16 en 22 punten. Dynamo Apeldoorn hield alle punten in eigen huis. Innovatiemakelaars.nl WSV was vorige week zoekende en bleef ook dit weekend zoekende naar de juiste oplossing binnen de lijnen. Met 13, 10 en 18 punten per set bleven ze wel heel ver achter in de score.

Laudame Financials VCN stond na drie sets op een 2-1 voorsprong met een kans om de wedstrijd in vier sets af te maken. De 25-22, 21-25 en 25-22 setstanden waren in hun voordeel geweest, weliswaar lichtelijk maar drie punten is ruim voldoende om te winnen. PDK sloeg in de vierde set en daarna keihard terug. Echt keihard! Met 13-25 dwongen ze de tiebreak af en vervolgens pakten ze ook de tiebreak. Met 12-15.

Donitas en Peelpush wisselden maar weer eens van koppositie. Donitas is nu koploper met 8-18, Peelpush staat op 8-17 en Orion heeft met 8-16 ook de aansluiting te pakken. VVU staat er met 7-15 virtueel nog boven, maar dat is virtueel. VoCASA staat op 8-15 en Voltena op 6-11, dat kan virtueel ook nog een stukje hoger zijn. In het rechter rijtje is de stand VCN 6-10, WSV en Dynamo 8-9, PDK 7-7, Alterno II 7-3 en Veracles 7-2.