Derde duel BR Volleys vs Friedrichshafen

160330BRVolleys

VoV, 04-05-2017. 6:24 uur. In een met 8.000 toeschouwers uitstekend bezette Max Schmeling Hal in Berlijn heeft BR Volleys van Wouter ter Maat gisteravond de stand in de ‘best of three’ serie om de Duitse titel tegen VfB Friedrichshafen op 1-1 gebracht. Na de uitnederlaag vorige week was er nu een 3-1 thuiszege via de setstanden 24-26, 25-23, 25-16 en 25-21. Wouter ter Maat kreeg geen speeltijd. Aanstaande zondag, de wedstrijd begint om 14:30 uur, valt in Friedrichshafen de beslissing.

BR Volleys had een valse start in de eerste set, kwam met 0-4 achter, maar had bij 4-4 het gaspedaal gevonden. De teams bleven in de score gelijk opgaan (7-8, 15-16), totdat Paul Carroll de thuisploeg met 23-22 aan de leiding bracht. Na de 24-25 sloeg Tomas Rousseaux VfB naar de 24-26 winst.

Opnieuw hadden de gasten de betere start (2-5), bij 8-8 was de schade weggewerkt en in de fase naar de 18-14 tussenstand bleven de fans maar klappen. Bij 22-21 liepen de gemoederen door een volgens BR Volleys onjuiste scheidsrechterlijke beslissing hoog op, coach Serniotti kreeg rood, tussenstand 22-22. Blokkerend maakte de ploeg uit Berlijn er 24-22 van, de foutserve van VfB maakte de 25-23 setwinst perfect.

Een 6-8 achterstand werd in de derde set naar 11-9 geserveerd, na de 16-14 stoomde BR Volleys in hoog tempo door naar de eindstreep. Friedrichshafen kreeg nog twee punten mee, de 22-15 werd 25-16.

De ploeg van Vital Heynen speelde in het begin van de vierde set met een hoge foutenlast, Heynen was al vroeg door de time outs heen, zijn team kon de 16-12 achterstand nog tot twee punten terugbrengen bij 18-16, maar moest toen de tegenstander opnieuw laten gaan. Via 22-18 werd het 25-21. Dit tot grote vreugde van het publiek en de afscheid nemende Felix Fischer, die met een MVP titel zijn laatste thuiswedstrijd afsloot.  Hij vond dat zijn ploeg het Champions League niveau had gehaald, vooral na de eerste set.

BR Volleys had met 72 om 55 punten aan het net de ruim betere cijfers voor aanval en blok en maakte daarmee het verschil.